Έκθεση Φωτογραφίας από την Κατεχόμενη Ελλάδα. Δείτε πως ήταν η Λαμία τότε

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011 14:23

Επισκεφτήκαμε εχθές, βραδιά εγκαινίων την έκθεση Φωτογραφίας του Ιστορικού Φωτογραφικού Αρχείου Νεώτερης Ελλάδας (Ι.Φ.Α.Ν.Ε),στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας που περιλαμβάνει πλήθος ασπρόμαυρων φωτογραφιών της Κατεχόμενης Ελλάδας από τους Γερμανούς, καθώς και μια σειρά εντυπωσιακών χαρτών και διαγραμμάτων όπου σε βοηθούν να καταλάβεις το πόσο επηρέασε ο πόλεμος την Ελλάδα.

Μια επιβλητική έκθεση που όπως διαβάσαμε στο έντυπο της, αποτελεί εργασία πολλών χρόνων και συνεργασία πολλών φορέων με κύριο συντονιστή το Ι.Φ.Α.Ν.Ε. με τίτλο: Οι Θυσίες της Ελλάδας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από τις βίαιες συμπεριφορές των ΝΑΖΙ απέναντι στον άμαχο πληθυσμό της χώρας μας, όπως και στην εικόνα των σκελετωμένων παιδιών μιας και η ασυτία και η φτώχεια, αποτελούσε καθημερινότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φωτογραφίες από όλη την κατεχόμενη Ελλάδα, αλλά και πολλές από την δική μας περιοχή. Από Φωκίδα, το Κατεστραμμένο ολοσχερώς Καρπενήσι, αλλά και εικόνες από το κέντρο της Λαμίας.

Μεγάλη ευκαιρία για να μαθαίνουν οι νεότεροι αλλά και να ξαναθυμούνται οι παλαιότεροι. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η έκθεση πραγματοποιείται στην κάτω αίθουσα της Πινακοθήκης.
Μέχρι 31 Οκτωβρίου θα βρίσκετε στη Λαμία. Όσα σχολεία ή σύλλογοι θα ήθελαν να επισκεφτούν την έκθεση ας τηλεφωνήσουν για ραντεβού στα τηλέφωνα της Πινακοθήκης: 2231046887.

Υπενθυμίζουμε ότι στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται και τα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα: «Το Ζωγραφικό έργο του Αλέκου Κοντόπουλου», για μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού, καθώς και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.