Υπεγράφη η σύμβαση για την άρδευση του ελαιώνα της Άμφισσας

Παρασκευή, 04 Νοε. 2011 18:26
  Λένα Παρασκευά

Από τον Νοέμβριο του 2009 συστηματικά προσπαθήσαμε να δούμε και να κλείσουμε κάθε εκκρεμότητα ώστε να εντάξουμε στο Αλ. Μπαλτατζης το έργο της άρδευσης του Ελαιώνα Αμφισσας. Το έργο αυτό, με αρχικό προϋπολογισμό περίπου 37 εκατ. ευρώ, το οποίο μετά τη δημοπράτηση του ανέρχεται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αποτελεί πάγιο αίτημα δεκαετιών για τους καλλιεργητές της Φωκίδας και όχι μόνο.

Αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν ανακύψει, υπεγράφη σήμερα η σχετική σύμβαση κατασκευής του αρδευτικού έργου του Ελαιώνα Άμφισσας, μεταξύ της Δ/νσης Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της αναδόχου εταιρίας.

Ο αγροτικός κόσμος της Φωκίδας, αντίθετα με τις κινδυνολογίες που εξέφραζαν αυτόκλητες «Κασσάνδρες» στηλιτεύοντας τη πορεία του έργου, θα μπορεί να απολαύσει τους καρπούς ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού έργου για την ελληνική περιφέρεια.

Το έργο αυτό αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλο επίτευγμα που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και ανάταση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Βασική μας επιδίωξη από δω και μπρος όσον αφορά στο συγκεκριμένο έργο, θα είναι η απασχόληση σε αυτό, εργατικού δυναμικού της περιοχής μας ενώ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα φροντίσουμε ώστε το έργο να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα, με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο και στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Από το πολιτικό γραφείο της βουλετή κ.Παπαθανάση

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.