5,1 Ρίχτερ τελικά ο σεισμός που ταρακούνησε Ναύπακτο, Πάτρα και την γύρω περιοχή

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Αναρτήθηκε από iteanet

5,1 Ρίχτερ τελικά ο σεισμός που ταρακούνησε Ναύπακτο, Πάτρα και την γύρω περιοχή Έπικράτησε πανικός στην περιοχή μεταξύ Ρίου και Ναυπάκτου
Επικράτησε πανικός στην περιοχή μεταξύ Ρίου και Ναυπάκτου.

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγο στην Πάτρα.
Η δόνηση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκο Σεισμολογικό Κέντρο ήταν 5,1 Ρίχτερ. Αρχικά είχε υπολογίσει τον σεισμό στα 4,5 Ρίχτερ, εν συνεχεία στα 4,9 Ρίχτερ αλλά η νεώτερη μέτρηση τoν δίνει στα 5,1 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την νεώτερη προκαταρκτική εκτίμηση του …
Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η δόνηση είχε επίκεντρο ένα χιλιόμετρο ανατολικά της Ναυπάκτου και 19 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας.
Λόγω του σεισμού σημειώθηκαν πτώσεις μπαζών και τούβλων σε ακατοίκητα σπίτια στην οδό Γερμανού στην άνω Πόλη, ενώ σε πολλά σπίτια στην περιοχή μεταξύ Ρίου και Ναυπάκτου επικράτησε πανικός καθώς έπεφταν αντικείμενα μέσα στα σπίτια και οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.
Πανικός επικράτησε στη Ναύπακτο καθώς ο σεισμός είχε πολύ μεγάλη διάρκεια που ξεπερνούσε τα 16 δευτερόλεπτα, ενώ η δόνηση έγινε πολύ αισθητή και στο Αίγιο.
4,6 Ρίχτερ δίνει τη δόνηση που έγινε στις 19.25 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, το οποίο τον εστιάζει 173 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό εντοπίζεται 2χλμ βόρεια βορειοδυτικά της Ναυπάκτου.
http://www.thebest.gr
H σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στο Οινοχώρι χωρίς καμιά ανησυχία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.