Αυστηρό μήνυμα από τους γιατρούς της Φθιώτιδας…

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 11:53

“Κόβουν” το Δημόσιο για το μήνα Δεκέμβριο…

Σκληραίνουν τη στάση τους και στέλνουν μήνυμα προς την ηγεσία του Υπουργείου τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης.
Στο ψήφισμα, που εξέδωσαν και υπογράφουν ο Πρόεδρος Λ.Αναγνωστόπουλος και ο Γραμματέας Μ. Μπαρμπαρούσης, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το Υπουργείο με τη νέα νομοθεσία ουσιαστικά καθιερώνει την πλανοδιακή ιατρική και την άσκηση της ιατρικής από εμπορικές επιχειρήσεις.
Αναστέλλουν επίσης για το μήνα Δεκέμβριο τις συμβάσεις τους με το Δημόσιο (ΟΠΑΔ).

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το ψήφισμα:

<<Μετά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας στις 9 Νοεμβρίου 2011, εν όψει της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ καθώς και με την ανακοίνωση της πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας όπου πρακτικά καθιερώνεται η πλανοδιακή ιατρική και η άσκηση της ιατρικής από εμπορικές επιχειρήσεις, ψηφίστηκαν τα κάτωθι:

1) Αναστολή συμβάσεων με το ταμείο ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) από 1η Δεκεμβρίου έως 31η Δεκεμβρίου 2011 όπου οι γιατροί θα δέχονται τους ασφαλισμένους του Δημοσίου αμοιβόμενοι σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και αναγραφής εργαστηριακών εξετάσεων.

2) Αναστολή χορήγησης ιατρικών πιστοποιητικών ασφαλισμένων προς ασφαλιστικούς φορείς από 1 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2011( Υγειονομικές επιτροπές, Κέντρα πιστοποίησης Αναπηρίας, κλπ).

3) Εμμένουμε στην απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης να μην υπογράψει κανένα μέλος του Συλλόγου μας σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με αυτούς τους εξευτελιστικούς όρους.
Στα πλαίσια αυτής της απόφασης κανένας γιατρός συμβεβλημένος με ΟΠΑΔ – ΟΑΕΕ δεν θα αποδεχθεί εκβιαστικά διλήμματα για συμμετοχή του στον φορέα.

4) Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας συμφωνεί με το Γενικό Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ το οποίο και σας επισυνάπτεται.
Ζητείται η άμεση ανάκληση της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας που επιτρέπει την πλανοδιακή ιατρική και επιφέρει την υποβάθμιση της ιατρικής μέσω της άσκησης από εμπορικές επιχειρήσεις. >>

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.