ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Αναρτήθηκε από iteanet


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Άμφισσα, 18 Νοεμβρίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίασε στις 18/11/2011 μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας κας Παναγιώτας Γαζή, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και το μοναδικό θέμα που συζητήθηκε ήταν «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό της περιόδου 2011 – 2012».
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχησς κα Π. Γαζή, ο υπεύθυνος πολιτικής…
προστασίας της περιφέρειας κος Ν. Αντωνούλας, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κος Κ. Δασκαλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας κος Ι. Ράπτης, ο κος Ε. Ιωάννου της Π.Υ. Άμφισσας, ο κος Ζ. Ζέρβας της Π.Υ. Ιτέας, ο κος Ι. Καλεντέρης Δ/ντής δασών, ο κος Β. Αβαρκιώτης προϊστάμενος της ΔΕΗ, η κα Α. Τσαρούχα από την Ι’ εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων Δελφών, ο κος Δ. Κοντογιάννης της Π.Υ. Ναυπάκτου, ο κος Ι. Κολομπούρος της Π.Υ. Ιτέας, οι κ. Δ. Μουτσέλης και Ε. Δελλής εκπρόσωποι του Δήμου Δελφών, ο κος Χ. Παρασκευόπουλος εκπρόσωπος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ο κος Ι. Λουκάς εκπρόσωπος της Δελφοί – Δίστομο Α.Μ.Ε., η κα Β. Καραμπελά προϊσταμένη του τμήματος Συγκοινωνιακών έργων, ο κος Ι. Κουτρολίκος υπεύθυνος Μηχανολογικού εξοπλισμού, ο κος Ν. Σιδηρόπουλος από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής και ο κος Κ. Απιτιαγόπουλος από τον ΤΟΕΒ Άμφισσας.
Στη συνάντηση η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες συνεργασία στην πρόληψη αφενός και στην αντιμετώπιση αφετέρου των επικινδύνων φαινομένων. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη έγκαιρης προμήθειας αλατιού και τη μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων η οποία όπως τονίστηκε θα πρέπει να γίνει με αυστηρό πνεύμα οικονομίας και μόνο όταν αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο.
Το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι και κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις αντιμετώπισης χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών. Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας κατέθεσε το παρακάτω Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο θα αποτελεί τον «Οδικό Χάρτη» συνεργιών μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Η Αντιπεριφερειάρχης

Παναγιώτα Γαζή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.