Η συγγραφέας του Νησιού έρχεται στη Λαμία με το νέο της βιβλίο

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 11:28

 

 Οι Εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο Κεντρί μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Victoria Hislop, το Νήμα.

Την συγγραφέα την γνωρίσαμε στην Ελλάδα και η αλήθεια είναι ότι πολύ την αγαπήσαμε μέσα από την προηγούμενή της δουλειά που έγινε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία. Φυσικά αναφερόμαστε στο ΝΗΣΙ.

Η Victoria Hislop λοιπόν στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας της δουλειάς, θα βρίσκεται και στη Λαμία την ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων στην Λεωνίδου.

Η συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του Δρ. Φιλολογίας κου Νίκου Παπαγεωργίου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου.

Περιγραφή του βιβλίου ΤΟ ΝΗΜΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗ, 1917
Την ώρα που γεννιέται ο Δημήτρης Κομνηνός, μια πυρκαγιά σαρώνει την ακμάζουσα πολυπολιτισμική μητρόπολη, όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι ζουν πλάι-πλάι. Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων που θα αλλάξουν για πάντα τη φυσιογνωμία της πόλης, καθώς ο πόλεμος, ο φόβος και οι διωγμοί αρχίζουν να διχάζουν τους κατοίκους της. Πέντε χρόνια αργότερα, η νεαρή Κατερίνα διαφεύγει στην Ελλάδα, όταν η πατρίδα της στη Μικρά Ασία ισοπεδώνεται από τα τουρκικά στρατεύματα. Έχοντας χάσει τη μητέρα της μέσα στο πανδαιμόνιο της φυγής, βρίσκεται μόνη της πάνω στο πλοίο προς έναν άγνωστο προορισμό. Από εκείνη τη μέρα, οι ζωές του Δημήτρη και της Κατερίνας πλέκονται άρρηκτα μεταξύ τους αλλά και με την ιστορία της ίδιας της Θεσσαλονίκης.

HISLOP VICTORIA
Βιογραφικό
Η Victoria Hislop σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο St Hilda’s College της Οξφόρδης. Είναι ταξιδιωτική συντάκτρια για τις περιοδικές εκδόσεις Sunday Telegraph, Mail on Sunday και Woman & Home.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, Το Νησί, παρέμεινε στο Νο. 1 της λίστας ευπώλητων βιβλίων των Sunday Times επί οκτώ διαδοχικές εβδομάδες και έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το Νησί αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο για την Ελλάδα, κορυφαίο best seller όλων των εποχών και αγαπήθηκε τόσο από το γυναικείο όσο και από το ανδρικό κοινό. Η Victoria αναδείχθηκε Κορυφαία Νεοεισερχόμενη Συγγραφέας στο πλαίσιο του θεσμού Galaxy British Book Awards του 2007, ενώ της απονεμήθηκε και το βραβείο Richard & Judy Summer Read. Το Νησί έχει μεταφραστεί σε πάνω από είκοσι γλώσσες.

Το δεύτερο μυθιστόρημά της, Ο Γυρισμός, κατέλαβε με την κυκλοφορία του τη δεύτερη θέση στη λίστα ευπώλητων των Sunday Times και την πρώτη θέση στη λίστα βιβλίων με μαλακό εξώφυλλο.
Η Victoria ζει στο Κεντ με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.