Το δημοτικό συμβούλιο για τον αιολικό σταθμό

Δευτέρα, 21 Νοε. 2011 21:35
  Αργύρης Μπλόντζος

Για πολύ ώρα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας απασχολεί η συζήτηση για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή αιολικού πάρκου σε περιοχή του πρώην δήμου Υπάτης. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Στέλιος Βογιατζής τόνισε πως το έργο θα κατασκευαστεί εκτός του Εθνικού Δρυμού της Οίτης και δεν θα προκαλέσει ζημιά ούτε έξω από αυτόν. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η εταιρία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με τους κατοίκους για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Αντίθετος με το έργο τάχθηκε ο Φορέας Διαχείρησης του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, δια στόματος του αντιπροέδρου του, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε και εκθέσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης που είναι αρνητικές υποστηρίζοντας πως θα υπάρχουν επιπτώσεις στην χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Πάντως υπέρ του Αιολικού σταθμού τάχθηκε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Νεοχωρίου Γιώργος Πρέντζας

Την αντίθεσή τους στο έργο εξέφρασαν οι Κώστας Μπασδέκης και Βασίλης Κυριακάκης ενώ ναι είπε η Τζένη Οικονόμου.  Ο Παναγιώτης Στασινός  τόνισε  πως είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όχι όμως με τον τρόπο που γίνεται το συγκεκριμένο έργο.

 Ο Γιώργος Κοτρωνιάς αποκάλυψε πως ήρθε στο συμβούλιο με διαμορφωμένη άποψη την οποία όμως άλλαξε από τα όσα άκουσε.  Γνώμονας μας είναι η ανάπτυξη να συνδυάζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και παράλληλα έχουμε την  θετική άποψη της τοπικής κοινωνίας. Δεν βλέπω να δημιουργείται περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή πρότεινε όμως την σύσταση επιτροπής από τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων της περιοχής προκειμένου να εξεταστούν τα αντισταθμιστικά οφέλη. Μπορούμε να πούμε ναι στην μελέτη. Μετά και την τοποθέτηση του δημάρχου οι δημοτικοί σύμβουλοι είπαν ναι κατά πλειοψηφία.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.