Μια βραδιά για την ζωγράφο δοκιμιογράφο κα Χριστοπούλου Ζαλώνη

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 12:08

Δύο από τους πιο δραστήριους συλλόγους της πόλης μας ο Φιλοζωικός και ο «Συν στον Άνθρωπο», μας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ποιήτρια, πεζογράφο, δοκιμιογράφο και ζωγράφο κα Παναγιώτα Χριστοπούλου – Ζαλώνη.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 19.30, στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

Μια Λογοτεχνική – εικαστική βραδιά με τίτλο: Η δημιουργός με την πένα και τον χρωστήρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, για τη ζωή και το έργο της δημιουργού θα μιλήσει η κα Αγγελική Μπαρτσιώκα, πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου, η κα Παπαευθυμίου Έφη, έφορος της Δημοτικής μας Πινακοθήκης και Ιστορικός Τέχνης, ο ζωγράφος, ποιητής κος Κώστας Καρούσος, καθώς και ο Λογοτέχνης κος Νίκος Μπατσικάνης.

Θα απαγγείλει ποιήματα ο ζωγράφος Ντίνος Μιχελής όπου στη κάτω αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς» φιλοξενείται η νέα του εικαστική έκθεση με τίτλο: Η αλληγορία της σάρκας.

Την όλη βραδιά μουσικά θα ντύσει οι μελωδίες του Κώστα Νέλλα. Επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η ζωγράφος και πολυβραβευμένη ποιήτρια Νίκη Βλάχου.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στάθη Γρίβα.

Δυο λόγια για την ζωγράφο – δοκιμιογράφο

Η Παναγιώτα Χριστοπούλου – Ζαλώνη γεννήθηκε τα χρόνια της κατοχής στον Άγιο Γεώργιο Ιστιαίας στην Εύβοια. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Ασχολείται ενεργά με τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό από τις αρχές του 2000. Έχει δημοσιοποιήσει έργο της. Έχει μεταφραστεί και εκδοθεί στη Σερβία η ποιητική της συλλογή “Χρυσαλίδες” στα πλαίσια του 38ου Φεστιβάλ Ποίησης του Smederevo Σερβίας, όπου συμμετείχε ως ελληνική εκπροσώπηση. Μεταφρασμένο έργο της σε 13 γλώσσες δημοσιεύεται σε διάφορα λογοτεχνικά έντυπα του εξωτερικού, Σερβία, Ιταλία, Κίνα, Ινδία, Αλβανία, Ρουμανία, κλπ.
Ως πρόεδρος του λογοτεχνικού σωματείου Ξάνστερον και ως διευθύντρια του λογοτεχνικού περιοδικού “Κελαίνω” δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού και των γραμμάτων (εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, φεστιβάλ, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια).

Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2011) Δειλοί σε παραίσθηση, Βεργίνα

(2010) Απογειώσεις, Βεργίνα

(2010) Τα ποιήματα της φεγγαρογιαγιάς, Βεργίνα

(2010) Ψιχαλίσματα (με προορισμό), Βεργίνα

(2009) Στο πέλαγος του ωραίου, Οδός Πανός

(2008) Στο μήκος της αγάπης…, Ξάστερον

(2006) … Μέχρι να γεράσουν τ’ αστέρια, Φιλιππότη

(2006) Στης παπαρούνας το άγγιγμα, Φιλιππότη

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.