Κατάσχεση από την ΕΥΔΑΠ στον Δήμο Δελφών

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Αναρτήθηκε από iteanet

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Στις 29.11.2011 η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. κοινοποίησε στο Δήμο Δελφών κατασχετήρια έγγραφα εις χείρας τρίτων (των τραπεζών), με τα οποία άγει σε αναγκαστική εκτέλεση, κατά τις διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ληξιπρόθεσμες οφειλές (κατά τους ισχυρισμούς της) του πρώην Συνδέσμου Διυλιστηρίου των Δήμων Άμφισσας, Ιτέας και Γαλαξειδίου (κυρίως) και του πρώην Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Δελφών και Δεσφίνας (δευτερευόντως), που πλέον έχουν αυτοδικαίως καταργηθεί και ενσωματωθεί στο Δήμο μας.
Η συνολική απαίτησή της ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 27.209.394,52 ευρώ και αφορά στο χρονικό διάστημα από το έτος 1985 μέχρι και το 2011, ενώ από…
τα ποσά αυτά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αντιστοιχούν περίπου στα 12 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα 15 εκ. ευρώ είναι προσαυξήσεις!
Το όλο θέμα αποτελεί στην πραγματικότητα έναν κολοσσιαίο εκβιασμό της πρώην κρατικής ΕΥΔΑΠ, τον οποίο συνεχίζει τώρα ακόμη εντονότερα η ιδιωτικών πλέον κριτηρίων λειτουργίας ΕΥΔΑΠ Α.Ε., που περιέχει σε εξωφρενικό βαθμό στοιχεία ανηθικότητας, αγνωμοσύνης και πολιτικού – επιχειρηματικού αμοραλισμού!
Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. οφείλει το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου, των κερδών της και των εν γένει δυνατοτήτων της στον υδάτινο πλούτο που της προσφέρουν τα βουνά της Φωκίδας (του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδας), χωρίς να έχει υποχρεωθεί σε καμία ελάχιστη ανταπόδοση, όπως όφειλε και όπως είχαν υπάρξει ρητές πολιτικές δεσμεύσεις από υπεύθυνους κυβερνητικούς παράγοντες κατά τη φάση της κατασκευής του έργου του Μόρνου, αλλά και αργότερα.
Αντ’ αυτού, έφτασε στο έσχατο σημείο θράσους να χρεώνει (όλη αυτήν την περίοδο) το αδιύλιστο νερό που παρέχει (!!) στην περιοχή μας, το νερό δηλαδή που πηγάζει από τα βουνά μας, συλλέγεται στον ταμιευτήρα του Μόρνου και δια φυσικής ροής (χωρίς καμία άντληση ή άλλη υποβοήθηση της ΕΥΔΑΠ) καταλήγει μέσω της σήραγγας της Γκιώνας στο διυλιστήριο του Δήμου μας.
Ο εκβιασμός δεν πρόκειται να περάσει!! Είναι τόσο μεγάλη η ανηθικότητα του εγχειρήματος και τόσο μεγάλο το αίσθημα της αδικίας που διακατέχει το λαό του Δήμου Δελφών, που κάθε περαιτέρω απόπειρα εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. θα οδηγήσει σε γενική εξέγερση!
Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν διευθυντή πωλήσεων ή σε κανένα εκπρόσωπο των μετόχων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. να τοποθετήσει την ταφόπλακα στο Δήμο μας και στην κοινωνία μας. Αυτά τα 27 εκ. ευρώ (και ακόμη περισσότερα ασφαλώς…) θα έπρεπε να είναι η ελάχιστη συνεισφορά μιας τέτοιας επιχείρησης προς την περιοχή που της διαθέτει τους πόρους από τους οποίους κερδοσκοπεί και μέσω αυτών ξεδιψά η μισή Ελλάδα!
Ήδη ο Δήμος μας προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκρούσει νομικά τις αξιώσεις της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και να προβάλει τα νόμιμα δικαιώματά του.
Το θέμα θα έλθει στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι συνδημότες μας, αλλά και για να ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις.
Καλούμε όλη την κοινωνία του Δήμου μας να βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την απόκρουση των δόλιων, ανήθικων και ξεδιάντροπων σχεδίων που κάποιοι προετοιμάζουν σε βάρος της περιοχής μας, αγνοώντας παντελώς την περίφημη «κοινωνική εταιρική ευθύνη» και κάθε άλλη σχετική έννοια αξιών της κοινωνικής συμβίωσης, όπως η δικαιοσύνη και η ευγνωμοσύνη.
Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό! Ας αναλογιστεί το ελληνικό κράτος, ας αναλογιστεί ο αρμόδιος Υπουργός, ας αναλογιστεί ο συμπατριώτης μας Πρωθυπουργός το μέγεθος της αδικίας που επιχειρείται εδώ και δεκαετίες και σήμερα κορυφώνεται εις βάρος του λαού της ιστορικής Φωκίδας και ας αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους να απαλλάξουν μια για πάντα το λαό μας από το βάρος της χρεωκοπίας και της κοινωνικής απορρύθμισης, όπου κάποιοι προσπαθούν να τον ρίξουν, αλλά αντίθετα να ορίσουν άμεσα μια δίκαια ανταπόδοση για την περιοχή μας, η οποία έχει το απαράγραπτο δικαίωμα να απολαμβάνει έστω κι ένα ελάχιστο ποσοστό του πλούτου που προσφέρει στην πατρίδα μας κι όχι αντ’ αυτού (αντί για ευχαριστώ…) να οδηγείται στη σκλαβιά και στην εξαθλίωση!
———————————————————————————–
Άμφισσα, 01η Δεκεμβρίου 2011
Ο Δήμαρχος Δελφών
Νικόλαος Δημ. Φουσέκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.