Το εγκαταλειμμένο Χαλκιοπούλειο αναγεννάται!!

 

Προσθήκη αστεριού

Stefanos Stamellos

<sstamell@otenet.gr>

5 Δεκεμβρίου 2011 10:11 π.μ.
Η κατάσταση προ του καθαρισμού

Έχω ένα όραμα γι αυτή τη πόλη μας αναφέρει ο γυμναστής Γιώργος Γκέκας,που υπηρετεί στη Πρωτ/θμια Εκπαίδευση.
Ο περιβάλλων χώρος του Χαλκιοπούλειου, απέναντι από την Έκθεση , είναι εγκαταλελειμμένος από τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης! Η περιοχή αυτή η οποία εκτείνεται από τις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου μέχρι τις εγκατ/σεις του τένις είναι συνολικής έκτασης 6 στρεμμάτων και κύριο χαρακτηριστικό της είναι το πολύ πράσινο και τα πολλά δέντρα! Η μη συντήρηση για ένα διάστημα 15 και πλέον χρόνων είχε σαν αποτέλεσμα, ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε ζούγκλα!!!
Πριν λίγες μέρες ,θύμιζε σε όλους, όσους τον επισκέπτονταν ένα χαμένο θησαυρό…ένα παράδεισο σε μαρασμό…και τώρα αναγεννάται από τις στάχτες του!!!
Πριν από ενάμισυ μήνα, στις 15 Οκτωβρίου ανέλαβα πρωτοβουλία με τη βοήθεια εθελοντών από την Κίνηση Πολιτών στην οποία ανήκω- την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας- συμπολιτών μου καθώς και τη συνδρομή του Δήμου Λαμίας, με σκοπό αυτός ο χώρος ν’ αξιοποιηθεί, πραγματοποιώντας τις απαραίτητες εργασίες(κλάδεμα δέντρων και καθαριότητα).

Η Λαμία,μια πόλη με πληθυσμό πάνω από 80.000 κατοίκους, στερείται ενός πάρκου, που θα εξασφαλίζει στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες τη δυνατότητα να αθλούνται! Όλα τα σχολεία της πόλης μας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στην εξεύρεση χώρου, για τη πραγματοποίηση των εκδρομών τους!

Το Σχολείο στο οποίο υπηρετώ, επιλέγει για το σκοπό αυτό εγκαταστάσεις 5Χ5 ποδοσφαίρου! όπου τι συμβαίνει……300 και πλέον μαθητές αναζητούν μάταια λίγα τετραγωνικά μέτρα για να παίξουν!
Δεν φτάνει μόνο αυτό, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την είσοδο στον ιδιοκτήτη, για να παραχωρηθεί ο χώρος στους μαθητές!

Μένω κοντά στο Χαλκιοπούλειο εδώ και 20 χρόνια περίπου και για ένα διάστημα χρησιμοποιούσα το χώρο αυτό για τις προπονήσεις μου(είμαι αθλητής στίβου), ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισα να σταματήσω. Δεν γινόταν πλέον συντήρηση από την υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας. Μαθαίνω τελευταία ,ότι στην υπηρεσία πρασίνου έχει να προσληφθεί υπάλληλος από το 1994! και πως το προσωπικό έχει μειωθεί σημαντικά. Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ομάδα εθελοντών και με τη συνδρομή του Δήμου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Από την επόμενη μέρα, όσοι αγαπάνε αυτή τη πόλη και όσοι ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, πρέπει να αφιερώσουν 5 λεπτά απ τον ελεύθερο χρόνο τους και να βοηθήσουν! Τις ημέρες που δεν εργάζομαι Σάββατο και Κυριακή από το πρωί ως το βράδυ, ασχολούμαι με τη καθαριότητα αυτού του χώρου και πιστεύω ότι δεν είναι ντροπή να ασχολείται κάποιος με τα κοινά και μάλιστα με σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας μας, όπως είναι η ποιότητα ζωής! Οι νέοι σήμερα ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους με δραστηριότητες καταστροφικές για την υγεία και το μέλλον τους.

Αισθάνομαι πραγματική ευτυχία όταν φίλοι και απλοί άνθρωποι που συναντώ καθημερινά με ρωτούν, γιατί κάθομαι μόνος μου και καθαρίζω. Τους εξηγώ, πως έχω ένα όραμα και είμαι αποφασισμένος να το πραγματοποιήσω! Τους λέω ακόμη, ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑΤΑ! Θέλω να περάσω το μήνυμα στους συμπολίτες μας, ότι ο δημόσιος χώρος είναι προέκταση του ιδιωτικού μας χώρου και αποτελεί καθρέπτη της αγωγής μας.
Μέχρι την Άνοιξη ευελπιστώ ο περιβάλλων χώρος του Χαλκιοπούλειου, να έχει γίνει ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! Σύντομα, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της κίνησης πολιτών κατάσταση με τα ονόματα εθελοντών, που θα ασχολούνται σε ετήσια βάση με τη συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου του Χαλκιοπούλειου.

Τελειώνοντας αυτή την αναφορά, που έχει ως σκοπό την αναγκαιότητα αυτού του έργου και τη συντόμευση των εργασιών απ όλους τους φορείς, θα παρακαλέσω όσοι θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά να επικοινωνήσουν μαζί μου.

κινητό τηλ.6937318746-wind και 6983391889-watch up και στο e-mail: ggkekas357@yahoo.gr

του Γεωργίου Γκέκα
Μέλους της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.