Στυλίδα: Άνοιξε τις πύλες της η “Παραμυθοχώρα”

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 18:50


-Το χωριό του Αη Βασίλη, μετακόμισε φέτος στη Στυλίδα…Από 9 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου
-<<Κάντε μια βόλτα και θα σας μαγέψει…>>, είπε στο LR, ο Ευάγγελος Κυριακίδης

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η “Παραμυθοχώρα” στο χωριό του Αη Βασίλη στο πάρκο του Λαού στη Στυλίδα. Αύριο στις 17:30 θα γίνουν τα εγκαίνια και η επίσημη τελετή έναρξης, ενώ όλες αυτές τις ημέρες υπάρχουν πάρα πολλές και καλές εκδηλώσεις – events που θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους.

Ηλίας Βρεττός(12/12), Κόκκινα Χαλιά(18/12), Τρίφωνο (21/12) Goin’ Through feat NEBMA και Κατερίνα Στικούδη(22/12), Δημήτρης Αργυρίου(23/12), Avatar(30/12), είναι μέσα στο πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν και πολλές βραδιές με τοπικά συγκροτήματα και θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκπλήξεις.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Στυλίδας Ευάγγελος Κυριακίδης, που μαζί με τους συνεργάτες του, δούλεψαν σκληρά το προηγούμενο διάστημα, απάντησε στις ερωτήσεις του LR.

Ερ. Άξιζε τον κόπο το τρέξιμο και το άγχος ?
Απ. Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμάς να βλέπουμε τους κόπους 3 μηνών να αποδίδουν αυτό το τόσο όμορφο, ζεστό και πολύ Χριστουγεννιάτικο αποτέλεσμα. Είναι κάτι πρωτοποριακό για τον τόπο μας, κάτι που θα αναδείξει την πόλη μας και θα προσελκύσει πολύ κόσμο. Είναι αλήθεια ότι κουραστήκαμε πραγματικά, πολλές φορές ξεπεράσαμε τα όρια μας για να φτάσουμε ως εδώ. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όμως και να είστε σίγουροι ότι του χρόνου η Παραμυθοχώρα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Ερ. Τι έχεις να πείς για την ομάδα και την οργανωτική επιτροπή?
Απ. Η οργανωτική επιτροπή? Οι Παναγιώτης Τσαλίκης, Γιώργος Τζάνης, Ελένη Ζαχαρίου, Κώστας Γρηγορίου (πρόεδρος Εμπ. Συλλόγου), Λιανού Παναγιώτα(μέλος συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Στυλίδας) και Μπακαλού Ελένη (αντιπρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας)….Υπάρχει πολύ μεράκι από την ομάδα μας, την οργανωτική επιτροπή της Παραμυθοχώρας και τους εθελοντές που πίστεψαν από την αρχή στο εγχείρημα και ήρθαν κοντά μου, χωρίς αυτούς να είστε σίγουρος ότι θα μιλούσαμε για ένα εντελώς διαφορετικό event… Τα παιδιά του Racoon Village (πεδίο paintball) κάνανε το 90% από όλες αυτές τις καταπληκτικές κατασκευές, δουλέψανε αφιλοκερδώς νυχθημερόν και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Ερ. Τελικά είχες καταπληκτική ιδέα…
Απ. Η ιδέα?? Να σας εκμυστηρευτώ… Δεν ήταν δική μου όπως φημολογείται…. Ήταν της γυναίκας μου (γέλια)

Ερ.Ο Απόστολος βοήθησε?
Απ. Ο Δήμαρχος??? Βεβαίως και ήταν μεγάλη η συμβολή του… Ο Δήμαρχος μας έχει αυτό που λείπει γενικότερα από την πολιτική σκηνή… Όταν του ανέλυσα την ιδέα και το πλάνο μου απάντησε: «Μπορείς? Κάντο και όπου τα βρεις δύσκολα έλα να σε βοηθήσω…» Είναι αλήθεια ότι τον ενόχλησα αρκετές φορές και η βοήθεια του ήταν καθοριστική. Η ουσία είναι να σε εμπνέει ο Δήμαρχος σου… είναι μεγάλο πράγμα…

Ερ.Χρειάστηκαν και πολλοί χορηγοί σε μια πολύ δύσκολη περίοδο..
Απ. Οι χορηγοί μας βοήθησαν τα μέγιστα για την εκδήλωση αυτή. Να φανταστείτε ότι τα πάντα από κατασκευές, στολές, ηλεκτρολογικά, γλυκίσματα που προσφέρονται δωρεάν, ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια στην Παραμυθοχώρα έχουν καλυφθεί από τους χορηγούς μας. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να βρίσκεις ανταπόκριση από επιχειρήσεις, μικρές η μεγάλες, για κάτι τέτοιο. Και εδώ είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της Παραμυθοχώρας… Συγκρίνετε αντίστοιχες εκδηλώσεις άλλων πόλεων για να δείτε το κόστος που έχουν επιβαρυνθεί οι Δήμοι…

Ερ.Τι έχεις να πεις στον κόσμο?
Απ.Θέλω να καλέσω όλους να περάσουν μια βόλτα. Η είσοδος είναι δωρεάν, ακόμα και στις συναυλίες των πρωτοκλασάτων καλλιτεχνών όπως Going Through, NEBMA, Κατερίνα Στικούδη, Ηλίας Βρεττός, Κόκκινα Χαλιά, Τρίφωνο. Σας υπόσχομαι κάτι….η «Παραμυθοχώρα» θα σας μαγέψει….»

Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα καθημερινά:  ΕΔΩ

Δυό λόγια για τη “Παραμυθοχώρα”

Το χωριό θα αποτελείται από τα περίπτερα των Συλλόγων, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Ταχυδρομείο, το igloo των Ξωτικών, το Εργαστήρι του Άη Βασίλη, το Σπίτι Παραμυθιών και τη Νανοπολιτεία.

Στα περίπτερα των Συλλόγων, τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, θα μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά προϊόντα όπως γλυκίσματα, προϊόντα Ελιάς, χειροτεχνίες, αναμνηστικά κ.α.

Στο Σπίτι του Άη Βασίλη, τη ζεστή φωλιά του χωριού, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίζονται με τον Άη Βασίλη ο οποίος θα τους προσφέρει γλυκίσματα.
Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή!!!

Στο Ταχυδρομείου του χωριού “Στυλίδα – Βόρειος Πόλος express”, θα δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς φίλους του Άη Βασίλη, να του στέλνουν γράμματα καθώς και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό ζωγραφικής, κερδίζοντας όμορφα δώρα.

Στο igloo των Ξωτικών, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Face Painting (Ζωγραφική Προσώπου).

Στο Εργαστήρι του Άη Βασίλη θα παρουσιάζεται ο τρόπος που ο Άη Βασίλης και τα Ξωτικά του ετοιμάζουν τα δώρα των μικρών του φίλων.

Στο Σπίτι των Παραμυθιών?? Αφήγηση αγαπημένων παραμυθιών στα παιδιά!

Στο Μαγικό Λούνα Παρκ, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν και οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν πάλι παιδιά, ενώ στη Νανοπολιτεία θα μπορούν να επισκεφθούν τα μοναδικά χειροποίητα υπερμεγέθη σκηνικά από αγαπημένα κλασσικά παραμύθια.
Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.