Λαμία:Αύριο ο 28ος Δρόμος Ελευθερίας στο Ιστορικό τρίγωνο

 

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011 09:03

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας  για 28η χρονιά διοργανώνει το  ¨ Δρόμο Ελευθερίας ΄΄ στη ιστορική διαδρομή Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Γοργοπόταμος την Κυριακή 18.12.11 με ώρα εκκίνησης 11.00 μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα  στις  Θερμοπύλες .

Ο συγκεκριμενος αγωνας διοργανωνεται απο τον Φιλαθλητικο Σ.Λ. απο το 1984 έως και σήμερα , με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ απήχηση με την διαδρομή να αποτελεί ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ , γιατί ενώνει τρεις διαφορετικές εποχές της ιστορίας μας.

 

 

Α. Εκκίνηση από ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ : Με τους ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ αντιπάλευε τις ορδές των βαρβάρων στο στενό των ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ .,,,

 

Β. ΑΛΑΜΑΝΑ : Η θυσία του Πρωτοκαπετάνιου της Ρούμελης ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ .

 

Γ. ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ: Με πρωτοπόρο τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ , σηκώνουν τη σημαία της Εθνικής Αντίστασης και ανατινάζουν τη Γέφυρα του Γοργοποτάμου .

 

Ιστορικά σημεία που οι προγονοί μας πολέμησαν- θυσιάστηκαν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .

 

Διαδρομή Αγώνα: Εκκίνηση : άγαλμα Λεωνίδα , Π.Ε.Ο Λαμίας Αθηνών , Παλαιά Γέφυρα Αλαμάνας , Δαμάστα , Ηράκλεια , διασταύρωση Μοσχοχωρίου , Ν. Κρίκκελο , Αλέποσπιτα και τερματισμό μπροστά από την Εκκλησία του Γοργοποτάμου .

 

Την ίδια ώρα 11.00 θα γίνει και ο αγώνας Δημοτικών Σχολείων , με εκκίνηση, από την Πλατεία Αλεποσπίτων και τερματισμό την Εκκλησία του Γοργοποτάμου.

 

Για όσους δεν μπορούν να τρέξουν τη διαδρομή , μπορούν να την περπατήσουν με ώρα εκκίνησης στις 10.00 .

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2231039958 , στο e mail ( georges_spiliopoulos @windowslive.com ) και στα Γραφεία του Συλλόγου στο Δ. Α. Κ Λαμίας .

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ και προσωπικά τον Δήμαρχο Λαμιεων κ. Κοτρωνιά Γεώργιο αλλά και τον Αντιδήμαρχο Λαμιεων κυρ. Μουστάκα Κωνσταντίνο για την πολύτιμη στήριξη και συνδρομή τους.

 

 

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ

Ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ   ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ  ΤΟ 28ο ΔΡΟΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΑΛΑΜΑΝΑ-ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας με τη υλική και ηθική συμπαράσταση του ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ , την Τεχνική Οργανωτική υλική και ηθική συμμετοχή του Κεντρικού ΣΕΓΑΣ και της Τοπικής Επιτροπής διοργανώνουν για 28Η χρονιά το << ΔΡΟΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ >> .

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : 18 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 με σημείο εκκίνησης της ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ , στο ανδριάντα του ΛΕΩΝΙΔΑ . Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Θερμοπύλες – Αλαμάνα μέσω της Π.Ε.Ο Αθηνών Λαμίας και θα τερματίσουν στο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ , διανύοντας τα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Λαμίας ( Δαμάστα -Ηράκλεια – Μοσχοχώρι – Ν. Κρίκελο – Αλεπόσπιτα ) μπροστά στην Εκκλησία του Γοργοποτάμου .

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

1. Δρόμος 17000μ επί ανωμάλου εδάφους
2. Δρόμος 1500μ , για μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολεία
3. Δρόμος 17000μ , για Περιπατητές

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.