ΟΙ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΞΑΝΑΡΘΑΝ

Δευτέρα, Ιανουάριος 02, 2012

Η κρίση φέρνει στο προσκήνιο τα εγκλήματα «ανάγκης».
Ρήμαξαν πάλι προχθές στην Ιτέα και την Κίρρα κοτέτσια και στάβλους παίρνοντας αυτή τη φορά κότες και κουνέλια. Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις και αφορά όλη την Ελλάδα. Τρόφιμα από σούπερ μάρκετ, κατσίκια από σπίτια σε χωριά, γαλοπούλες από κοτέτσια . Μικροκλοπές σε… είδος είναι η νέα «μάστιγα» που συγκλονίζει καθημερινά πια τα ελληνικά αστικά κέντρα και την περιφέρεια. Η οικονομική κρίση έχει κάνει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών δυσκολότερη, μετατρέποντας την επιβίωση σε γρίφο.
Oι «κλεφτοκοτάδες» επιστρέφουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους… θυμίζοντας σημεία των καιρών της δεκαετίας του ’50, Με «εύκολο» στόχο τα οικόσιτα ζώα και τις καλλιέργειες, τα περιστατικά που καταγράφονται καταδεικνύουν μια εικόνα ανέχειας και απελπισίας…
Σε ολόκληρη τη χώρα, παρατηρείται ποσοτική και ποιοτική διαφοροποίηση της εγκληματικότητας που έχει να κάνει με αυτό που αποκαλείται ως -έγκλημα ανάγκης. Πρόκειται για συμπεριφορές από ανθρώπους που δεν έχουν ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία και δρουν από βιοποριστική ανάγκη. Εκδηλώσεις τέτοιων συμπεριφορών είναι οι ζωοκλοπές, καθώς και οι μικροκλοπές.

iteanews.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.