Κυνηγετικός Συλλόγος Λαμίας κατά “τουφεκιοφόρων” και λαθροθήρων

 

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 10:35



Τι λέει ο Κ.Σ. Λαμίας για τα κρούσματα λαθροθηρίας των τελευταίων ημερών…

<<Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων παρατηρούνται από ασυνείδητους <<λαθροθήρες>> αρκετές παραβάσεις θήρας με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να συλλαμβάνονται και να έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.

Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε και να συνειδητοποιούμε ότι το κάθε θήραμα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με ίσους όρους και να μην προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε στα καταφύγια ή την νύχτα μετά το σούρουπο.

Δυστυχώς έχουν κατατεθεί από τα όργανα ελέγχου τους θηροφύλακες πολλές μηνύσεις και κατασχέσεις, όπλων και αυτοκινήτων με άσχημα αποτελέσματα. Οι θηροφύλακες δεν είναι εχθροί μας αλλά φίλοι μας. Χρηματοδοτούνται από εμάς τους ίδιους τους κυνηγούς, που τους έχουμε οργανώσει σε σώμα για να υπηρετούν βάση των νόμων του κράτους , να συνεργάζονται με τα Δασαρχεία, να περιπολούν σε κάθε περιοχή με τον απαραίτητο εξοπλισμό ακόμη και με πλωτά μέσα, κάνοντας τους απαραίτητους ελέγχους και καταγγέλλοντας τις παραβάσεις που μπορούν να είναι και άλλες εκτός από τις παραβάσεις θήρας όπως: ρίψεις σκουπιδιών, ρύπανση ποταμών, καταπατήσεις δασικών εκτάσεων και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων που αφορούν το φυσικό περιβάλλον.

Ο Σύλλογος μας πάντα σε συνεργασία με τη Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε. και την Κ.Σ.Ε. θα πράττει το αυτονόητο και θα διαχωρίζει τη θέση του από τους κάθε λογής <<τουφεκιοφόρους>> προστατεύοντας τους θηραματικούς πληθυσμούς και τους πραγματικούς ΚΥΝΗΓΟΥΣ.>>

Κυνηγετικός Συλλόγος Λαμίας

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.