Παρέμβαση για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

 
  Παρασκευή, 03 Φεβρ. 2012 15:56
  Λένα Παρασκευά

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

Η Βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στην επί της αρχής συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ – Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Με το παρόν νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται ουσιαστικά θέματα που αφορούν τις δυνατότητες επενδύσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Για την επίλυση θεμάτων που αφορούν το Χιονοδρομικό χρειάστηκε ουσιαστική και συστηματική δουλειά δύο ετών και συνεχείς παρεμβάσεις της Βουλευτού σε όλα τα στάδια και επίπεδα συνεργασίας τόσο με την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων όσο και με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σε συνέχεια του σχεδίου νόμου, θέματα του Χιονοδρομικού Κέντρου θα ρυθμιστούν και με το Προεδρικό Διάταγμα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού που σύντομα αναμένεται να βγει σε διαδικασία Δημόσιας Διαβούλευσης.

Ακολουθούν σημεία παρέμβασης της Βουλευτού :

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ – ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ

 Είναι γνωστό σε όλους πως τα Χιονοδρομικά Κέντρα βρίσκονται στον «αέρα». Δεν έχουν δηλαδή εδώ και δεκαετίες αδειοδοτήσεις και άρα ούτε την δυνατότητα να γίνουν σε αυτά οι απαιτούμενες επενδύσεις εκσυγχρονισμού τους.

 Σήμερα και έπειτα από δουλειά που κρατάει σχεδόν δύο χρόνια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, λύνονται για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού κάποια από τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης έργου 17 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

 Με το Προεδρικό Διάταγμα για τον Εθνικό Δρυμό Παρνασσού που σε λίγο χρονικό διάστημα θα έρθει προς διαβούλευση , επιλύεται ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το Χιονοδρομικό Κέντρο βγαίνει εκτός του πυρήνα του Δρυμού.

 Ήδη υπάρχει η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έργο της επένδυσης 17 εκατομμυρίων στο Χιονοδρομικό που αφορά στην αλλαγή των αναβατήρων, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και υπάρχει προσωρινός ανάδοχος στο έργο. Με την ψήφιση του παρόντος σχεδίου νόμου η όλη διαδικασία μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί ομαλά.

 Με την προτεινομένη ρύθμιση του σχεδίου νόμου παραχωρούνται – για χρήση – στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. 11.100 στρέμματα δημόσιας γης , από τα – 11.500 στρέμματα που ήδη χρησιμοποιούνται από το Χιονοδρομικό και την Ε.Τ.Α. ΑΕ . Στο χώρο αυτό , που ήδη λειτουργεί το Χ.Κ.Π. θα γίνουν με κάθε νόμιμη διαδικασία έργα συντηρήσεων και εκσυγχρονισμού καθώς και το έργο αλλαγής των αναβατήρων. Δεν θα γίνουν νέα κτήρια.

 Είναι γνωστό πως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού επηρεάζει την οικονομική ζωή σε τρεις νομούς. Το ίδιο το Χιονοδρομικό όμως είναι κάθε χρόνο ζημιογόνο. Αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια επένδυση στην περιοχή, η οποία στην ουσία να δημιουργεί οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα για τη Φωκίδα, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.