Ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα

Λαμία  5 Απριλίου 2012

Πληροφορίες    :    Σοφία Δημάκη
Τηλέφωνο    :    2231029992
e-mail              :    idepka@culture.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα

Με στόχο  την ανάδειξη της διαδραστικής  σχέσης  ανάμεσα στο μουσείο και τον πολίτη και  προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα να γνωρίσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής και την τοπική ιστορία, η  ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων  προγραμματίζει  ξεναγήσεις για το κοινό και για παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, ημέρες εργάσιμες και συγκεκριμένα κατά το διάστημα 9-12 και 17-20 Απριλίου 2012.
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται από αρχαιολόγους της Εφορείας από 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. επικοινωνίας: κ. Σοφία Δημάκη, 22330 23355.
Η Αταλάντη ταυτίζεται με τον αρχαίο Οπούντα. Η αρχαιότερες ενδείξεις κατοίκησης στο χώρο ανάγονται στην 3η χιλιετία, ιδιαίτερη ακμή όμως γνώρισε η πόλη κατά την Ρωμαϊκή εποχή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης στεγάζεται στο κτήριο του παλαιού  Γυμνασίου. Η έκθεση περιλαμβάνει τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών στη Λοκρίδα, τα οποία καλύπτουν όλες τις ιστορικές περιόδους από την Νεολιθική εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.
Το Μουσείο  είναι ανοιχτό κάθε μέρα 8,30 π.μ. έως 3.00 μμ. πλην Δευτέρας.

Η Προϊσταμένη της  Εφορείας

Μαρία-Φωτεινή  Παπακωνσταντίνου
Αρχαιολόγος

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.