Μαϊμού μοναχές χάριζαν εικόνες και έκλεβαν κοσμήματα

 

 Σάββατο, 07 Απρ. 2012 16:46
   Αργύρης Μπλόντζος
Share

0 Comments

Παρίσταναν τις μοναχές και κατάφεραν να κλέψουν από ηλικιωμένη μια χρυσή αλυσίδα και μενταγιον. Πρόκειται για δύο ελληνίδες 28 και 24 ετών που είχαν πάει στο Καρπενήσι, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες, τους έλεγαν ότι δωρίζουν εικόνες, ως αντάλλαγμα όμως τους ζητούσαν κάποιο χρυσαφικό που φορούσαν ή είχαν στο σπίτι τους για να το αφιερώσουν ως τάμα στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στην Μυτιλήνη όπου και υποτίθεται πως μόναζαν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου ενημερώθηκαν για την δράση τους, τις αναζήτησαν και κατάφεραν να τις προσάγουν.

Από την έρευνα προέκυψε πως δεν ήταν μοναχές και ότι ήδη είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη από την οποία πήραν μια χρυσή αλυσίδα και ένα ανάγλυφο μεταγιόν. Και το δύο θα επιστραφούν στην 81χρονη γυναίκα.

Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χρυσά δαχτυλίδια και ένας χρυσός Σταυρός, των οποίων η προέλευση τους ερευνάται.

Οι συλληφθείσες αφέθηκαν ελεύθερες χθες το απόγευμα, μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.