Ξεναγήσεις στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 13:04

Με στόχο την ανάδειξη της διαδραστικής σχέσης ανάμεσα στο μουσείο και τον πολίτη και προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα να γνωρίσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής και την τοπική ιστορία, η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προγραμματίζει ξεναγήσεις για το κοινό και για παιδιά στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη, ημέρες εργάσιμες και συγκεκριμένα κατά το διάστημα 9-12 και 17-20 Απριλίου 2012.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται από αρχαιολόγους της Εφορείας από 10.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. επικοινωνίας: κ. Γεωργία Μπούκαλη, 22310 47628 (24η ΕΒΑ, Λαμία) και 22310 98079 (Βυζαντινό Μουσείο, Υπάτη).

Στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας έχουν συγκεντρωθεί ευρήματα από όλη την έκταση του σημερινού νομού Φθιώτιδας, τα οποία καλύπτουν χρονολογικά μία ευρεία περίοδο, από τους παλαιοχριστιανικούς μέχρι και τους υστεροβυζαντινούς χρόνους. Η έκθεση αναπτύσσεται σε τέσσερις αίθουσες στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο του κτηρίου και στοχεύει στη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με την ιστορία και τη ζωή της βυζαντινής Φθιώτιδας.

Το Μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα 8.30 π.μ. έως 3.00 μ.μ. πλην Δευτέρας.

Ο Προϊσταμένος της Εφορείας
Μαρία-Φωτεινή Παπακωνσταντίνου
Αρχαιολόγος

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.