Διαμαρτυρία Δήμου Δελφών για τη μη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από τους Δελφούς

 Τετάρτη, 25 Απρ. 2012 14:56
  Λένα Παρασκευά

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Διαμαρτυρία μέσω επιστολής προς την Ολυμπιακή επιτροπή από τον Δήμο Δελφών για τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας και για τη μη διέλευση της από τους Δελφούς.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:

Σας εκφράζουμε την πιο έντονη διαμαρτυρία μας για την πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητη απόφασή σας να μη συμπεριλάβετε στη φετινή διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας τους Δελφούς. Είναι γνωστή στην Ε.Ο.Ε. η πανάρχαια σύνδεση Δελφών – Ολυμπίας, που ξεκινά από τον περίφημο πυθικό χρησμό, ο οποίος έπεισε τους αρχαίους μας πρόγονους να ξεκινήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ.

 

Η Ολυμπιακή Ιδέα συνδέεται άμεσα με τους Δελφούς και τους Πυθικούς Δελφικούς Αγώνες, ενώ πασίγνωστη και προφανής είναι η σύνδεση των δύο αυτών ιερών τόπων (Δελφών – Ολυμπίας) στη συνείδηση ολόκληρης της ανθρωπότητας, ως δύο από τους τρεις (μαζί με την Ακρόπολη των Αθηνών) σημαντικότερους πυλώνες του μεγαλειώδους αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Σε κάθε περίπτωση, εάν δε μπορεί να γίνει κατανοητή η δική μας διαμαρτυρία, οφείλετε να επιδείξετε σεβασμό στο συμβολισμό που περικλείει ο ιερός χώρος των Δελφών για την Παγκόσμια Κοινότητα και ιδιαιτέρως για το Ολυμπιακό Κίνημα και να διορθώσετε άμεσα την εσφαλμένη απόφασή σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜ. ΦΟΥΣΕΚΗΣ

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.