1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας

 

 

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012, στο Δημαρχείο Στυλίδας, ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος και ο εκπρόσωπος της δισκογραφικής εταιρίας της Στερεάς Ελλάδας «Free Voice Records» κ. Αυγέρης Τσιρώνης, παρέθεσαν συνέντευξη τύπου, σχετικά με το «1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας».
Στο παραπάνω φεστιβάλ, μπορούν να συμμετάσχουν με τραγούδια τους στην ελληνική ή άλλη γλώσσα, νέοι, Έλληνες και ξένοι, δημιουργοί (συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές, συγκροτήματα), οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το έργο τους σε ένα ευρύ κοινό, ενώ ο νικητής θα κερδίσει την παραγωγή και διανομή του προσωπικού του δίσκου από τη Free Voice Records.

Ο Δήμαρχος Στυλίδας, κ. Γκλέτσος, στις δηλώσεις του, συνεχάρη τον κ. Τσιρώνη και τη «Free Voice Records» για την πρωτοβουλία τους, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Στυλίδας, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το Φεστιβάλ, θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για την επιτυχή διοργάνωσή του και κάλεσε όλους τους νέους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν, δείχνοντας πίστη στην αξία του έργου τους. Ο Δήμαρχος Στυλίδας επεσήμανε την αγάπη που έχουν οι Έλληνες για το τραγούδι και δήλωσε την ελπίδα του, ότι μεταξύ των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ, το κοινό θα ανακαλύψει δημιουργούς κι ερμηνευτές, που θα συνεχίσουν τη βαθιά ελληνική, μουσική ιστορία.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρώνης, ευχαρίστησε το Δήμο Στυλίδας και το κ. Γκλέτσο προσωπικά, για τη θερμή τους υποστήριξη στο Φεστιβάλ, όπως και τους χορηγούς επικοινωνίας της καλλιτεχνικής διοργάνωσης, ενώ ανέλυσε και τη διαδικασία συμμετοχής. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιρώνης δήλωσε:

«Το Φεστιβάλ χωρίζεται σε τρεις κύριες φάσεις: Σε πρώτη φάση συλλέγουμε τις δηλώσεις συμμετοχών. Η περίοδος κατά την οποία κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο Φεστιβάλ είναι μέχρι τις 25 Αυγούστου. Όλες οι φόρμες και τα δικαιολογητικά που πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.festivalstereas.gr . Εκεί θα βρουν και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο, καθώς και την διεύθυνση αποστολής για τη συμμετοχή τους. Επίσης στο site υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου αλλά και της Free Voice Records για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστούν. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις συμμετοχές κάθε δημιουργού από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Φεστιβάλ γίνεται στην Στερεά Ελλάδα αλλά είναι Πανελλήνιο και είναι ανοιχτό για συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Διευκρινιστικά, μπορούν να συμμετάσχουν τόσο ελληνόγλωσσα όσο και ξενόγλωσσα τραγούδια.

Όταν ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής, οι φάκελοι θα ανοιχτούν ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, η οποία θα καταλήξει στα 36 επικρατέστερα τραγούδια. Στην συνέχεια, οι 36 επικρατέστεροι θα περάσουν από ακρόαση από την επιτροπή και στον τελικό θα καταλήξουν 12 τραγούδια.

Την ημέρα του τελικού οι 12 επικρατέστεροι θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους ανοιχτά στο κοινό και ενώπιον τριμελούς επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από προσωπικότητες του χώρου. Μετά το τέλος της διαδικασίας η επιτροπή θα αποφανθεί για το νικητήριο τραγούδι.

Οι νικητές του Φεστιβάλ θα κερδίσουν την κυκλοφορία του προσωπικού τους δίσκου εντελώς δωρεάν από τη Free Voice Records. Επιπλέον την ημέρα του τελικού θα πραγματοποιούνται από το πρωί σειρά καλλιτεχνικών δρώμενων όπως μουσική, θέατρο και εκθέσεις φωτογραφίας που θ’ ανακοινωθούν σύντομα.»

Ο Δήμος Στυλίδας θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το «1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τραγουδιού Στερεάς Ελλάδας» και καλεί όλους τους νέους καλλιτέχνες να πιστέψουν στη δύναμη του ταλέντου τους και να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη γιορτή της Μουσικής.

http://www.gkordis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.