Κίνηση Πολιτών Γαλαξιδίου

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Αναρτήθηκε από iteanet


Κίνηση Πολιτών Γαλαξιδίου
Τηλ : 22650.41325 Γαλαξίδι, 30 Ιουλίου 2012.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κίνηση Πολιτών Γαλαξιδίου την Τετάρτη 1η Αυγούστου και ώρα 7.30 το βράδυ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Δελφών, θα αποκλείσει μέρος της προκυμαίας από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Η διαμαρτυρία οφείλεται στην αδιαφορία του Δήμου, να πεζοδρομήσει εκατον πενήντα μέτρα παραλιακού δρόμου, για δύο μήνες, επί τέσσερεις ώρες την ημέρα (ενυπόγραφο αίτημα εξακοσίων πολιτών από το 2011).
Παρ’ όλο που το μέτρο εφαρμόστηκε ελλιπώς πέρυσι, λόγω αντιδράσεων μερικών …
ατόμων, είχε επιτυχία και θετική απήχηση στους κατοίκους και επισκέπτες του Γαλαξιδίου. Αποτέλεσμα μετά τις 8.00 το βράδυ να κινείται ο καθένας ελεύθερα, στην προκυμαία, χωρίς τον κίνδυνο και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.
Η πεζοδρόμηση παραλιακών δρόμων, είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού της αισθητικής που συνθέτει ο χώρος, θάλασσα – πόλη. Είναι ένας τρόπος για την προσέλκυση τουριστών, σύνηθες φαινόμενο στην Ευρώπη και πολλών πόλεων της Ελλάδος (Καλαμάτα, Καβάλα κ.α.).
Το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη, να κινείται τουλάχιστον στις διακοπές του για τέσσερις ώρες την ημέρα, χωρίς να προσέχει τα αυτοκίνητα και τον θόρυβό τους, πρέπει επιτέλους να γίνει σεβαστό και στο Γαλαξίδι. Η πόλη είναι για τους πολίτες και όχι για τ’ αυτοκίνητα.
Είναι αδιανόητο η ηρεμία του παραδοσιακού οικισμού, να καταστρέφεται τους θερινούς μήνες, εξ αιτίας της αδιαφορίας του δήμου Δελφών. Το Γαλαξίδι δεν πρέπει να γίνει Αθήνα, ο κυκλοφοριακός φόρτος των συνεχώς κινούμενων αυτοκινήτων στον παραλιακό του δρόμο, δημιουργεί συνθήκες κάθε άλλο παρά ανθρώπινες. Η πεζοδρόμηση των εκατονπενήντα μέτρων, για τέσσερις ώρες την ημέρα το καλοκαίρι, είναι αυτονόητη υποχρέωση του δήμου και όχι αφορμή για διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Η τουριστική ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με την υπεράσπιση των κακώς εννοουμένων συμφερόντων των ολίγων, την μείωση της αισθητικής του τόπου, τον θόρυβο και τα καυσαέρια.
Παρακαλούμε τα ΜΜΕ, τις οικολογικές οργανώσεις, τους πολιτιστικούς συλλόγους τα κόμματα, τους βουλευτές του τόπου και τον καθένα ξεχωριστά, να δώσει δημοσιότητα με όποιον τρόπο μπορεί, ώστε να υποχρεωθεί ο δήμος να κάνει το αυτονόητο.
«Ψυχές μαραγκιασμένες από δημόσιες αμαρτίες» κατά Σεφέρη.
Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο Βούλα Τσούνα 22650.41325

Για τους εξακόσιους υπογράφοντες
Βούλα Τσούνα

ΥΓ : Παρακαλούμε κάντε το προώθηση όπου μπορείτε.

 http://koukonas.blogspot.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.