Δείτε πως η NASA ήρθε σε επαφή με το ΤΕΙ Λαμίας

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 11:45

Η φωνή του ΤΕΙ Λαμίας στην 77η ΔΕΘ η οποία φιλοξένησε σε ειδικό περίπτερο την Ελληνική Πύλη Ρομποτικής (ΕΠΡ). Η ΕΠΡ (grobot.gr) είναι μια κοινότητα από χομπίστες της ρομποτικής.

Στη φετινή έκθεση παρουσιάστηκαν εντυπωσιακές κατασκευές μελών της κοινότητας. Μεταξύ αυτών των κατασκευών ήταν και το ρομποτικό όχημα αναγνώρισης περιοχής (σπουδαστή του τμήματος Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών του ΤΕΙ Λαμίας Βασίλη Μίσκου υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή Δρ. Παναγιώτη Παπάζογλου) που στη νέα του έκδοση πραγματοποιεί χαρτογράφηση του χώρου που κινείται αξιοποιώντας τις μετρήσεις του κινούμενου αισθητήρα ο οποίες μεταδίδονται με ασύρματο τρόπο σε ένα σταθμό βάσης.

Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η κατασκευή ενός εκτυπωτή τριών διαστάσεων που είχε τη δυνατότητα σχεδίασης τρισδιάστατων μοντέλων πάνω σε πλαστικό. Η κατασκευή έγινε από φοιτητή του τμήματος μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών. Η κατασκευή όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν ένα υπερσύγχρονο σύστημα φωτογράφισης το οποίο πέταξε σε ύψος 38 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της γης. Για την πτήση στα 38 χιλιόμετρα χρησιμοποιήθηκε μετεωρολογικό μπαλόνι ενώ για την επιστροφή ειδικά σχεδιασμένο αλεξίπτωτο. Η κατασκευή διαθέτει μεταξύ άλλων σύστημα εντοπισμού (GPS, GSM modem, κλπ).

Μια από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν επιλέχτηκε από τη NASA. Ο χομπίστας κατασκευαστής είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Δείτε εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό στη διεύθυνση

 

 Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.