Ενίσχυση και αναβάθμιση των Αστυνομικών Τμημάτων ζήτησε ο Δήμαρχος Δωρίδος

  Δευτέρα, 17 Σεπ. 2012 15:50

  Λένα Παρασκευά

Γ.ΚΑΠΕΤΖΩΝΗΣ

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Υπουγείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Αντωνόπουλος συζήτησαν με τον Γενικό Γραμματέα του Yπουργείου, κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας στα όρια του Δήμου Δωρίδος.

Η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής έθεσε υπόψη του Γενικού Γραμματέα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις μειώσεις τις αστυνομικής δύναμης, τονίζοντας παράλληλα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, τις μεγάλες αποστάσεις, τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα παραβατικότητας, την αυξημένη τουριστική κίνηση και άλλους λόγους που συντρέχουν στην ενίσχυση και αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής.

Σε επιστολή που παραδόθηκε στον Γενικό Γραμματέα, καταγράφονται αναλυτικά όλες οι παρατηρήσεις Δήμου, ενώ γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν:

την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Λιδωρικίου με επιπλέον προσωπικό

την παραμονή και ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου

την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Ερατεινής σε μεικτό Αστυνομικό Τμήμα με υπηρεσία Τροχαίας

Παράλληλα ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές για τη στέγαση των Αστυνομικών Τμημάτων ενώ θα συμβάλει με όλα τα μέσα του Δήμου στην διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων στην περιοχή της Δωρίδος.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανδρεουλάκος, αφού έλαβε υπόψη του τις προτάσεις διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στην υλοποίηση τους.

Lamiastar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.