Μπριτζ το αγαπημένο άθλημα του μυαλού ξεκινά και στη Λαμία – Δήλωσε συμμετοχή

Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012 10:22

Τα μαθήματα αγωνιστικού Μπριτζανά την Ελλάδα γίνονται από εξουσιοδοτημένους και εγκεκριμένους Ομίλους και δασκάλους από την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (τα τηλέφωνα της ΕΟΜ στη διάθεσή σας για ενημέρωση των ορισμένων Ομίλων και δασκάλων) και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι με χαρτιά, αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Παίζεται από ”νέους” από 8 μέχρι 108 ετών γυναίκες, άντρες και παιδιά Είναι άθλημα, πλήρως αναγνωρισμένο από το Κράτος και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οι Πρωταθλητές δικαιούνται στο ακέραιο όλα τα προνόμια που παρέχει η Ελληνική Πολιτεία στους Πρωταθλητές της χώρας μας (άδειες, εγγραφές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ κλπ).Ασκείς το μυαλό σου: Σε λίγο μόλις χρόνο το Μπριτζ βελτιώνει τη μνήμη σου εντυπωσιακά. Και όχι μόνο: από επιστημονικές έρευνες έχει αποδειχτεί ότι το Μπριτζ καταπολεμά το Alzheimer.

Στην Φθιώτιδα και πιο συγκεκριμένα στην Λαμία, δημιουργήθηκε πέρυσι ο μοναδικός Όμιλος αγωνιστικού Μπριτζ, που κατάφερε από την πρώτη κιόλας χρονιά να καμαρώσει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπριτζ Ζευγών και τη δεύτερη θέση στην ομαδική κατάταξη ανάμεσα σε 44 Ομίλους από όλη την Ελλάδα. Η μεγαλύτερη επιτυχία, όμως, είναι η «ζεστή» παρέα που δημιουργήθηκε και συναντιέται δύο φορές κάθε εβδομάδα, μαθαίνοντας και απολαμβάνοντας το πνευματικό αυτό άθλημα και όχι μόνο, με πνεύμα δημιουργικής άμιλλας και φιλικής διάθεσης.

Ελάτε από κοντά να μας γνωρίστε και να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία για τη συμμετοχή σε αυτό το παιχνίδι.

Η πρώτη συγκέντρωση για τους νέους μαθητές θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ στο *΄Εν Αριστοτέλους* ( πρώην Ούζου Μέλαθρον) στην πλ.Λαού.

Πληροφορίες καθημερινά : Κώστας Κοντός, 6947-243555

Το Μπριτζ

Το Μπριτζ είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό παιγνίδι σε όλο τον κόσμο. Προέρχεται από το αγγλικό παιγνίδι Whist που μετεξελίχτηκε προς τα τέλη του 19ου αιώνα σε Bridge Whist και στη συνέχεια σε Auction Bridge και Bridge Plafond. Τελικά, στα μέσα της δεκαετίας 1920 – 1930, τέθηκαν, από τον Αμερικανό Harold S. Vanderbilt, οι κανόνες του Contract Bridge, που – με πολύ μικρές αλλαγές – είναι και αυτό που παίζεται και σήμερα στα σπίτια από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Πολύ γρήγορα, στα τέλη της ίδιας δεκαετίας και πάνω στις βάσεις του Contract Bridge, δημιουργήθηκε το Αγωνιστικό (Duplicate) Μπριτζ που γνώρισε αμέσως μεγάλη ανάπτυξη, πρώτα στην Αμερική, μετά στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο και μετέτρεψε, στην ουσία, το Μπριτζ από παιγνίδι σε πνευματικό άθλημα.

Σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ (WBF) αριθμεί 113 χώρες – μέλη και πάνω από 1,000,000 αθλητές αγωνιστικού Μπριτζ. Στη δύναμη της, όπως και στη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EBL), που υπάγεται στην Παγκόσμια και είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό αθλητών, ανήκουν όλες –ανεξαιρέτως – οι χώρες της Ευρώπης. Το 1995 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ αναγνωρίστηκε επίσημα σαν αθλητική Ομοσπονδία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το Μπριτζ μετείχε σαν άθλημα επίδειξης στην Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2002.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία διοργανώνει την Ολυμπιάδα του Μπριτζ, όπως και τα Παγκόσμια πρωταθλήματα και Κύπελλα κάθε είδους: Open, Γυναικών, Μικτό, Νέων, Νεανίδων, Βετεράνων, Μαθητών κλπ. Ανάλογα πρωταθλήματα διοργανώνονται από τις υπαγόμενες σε αυτήν Ομοσπονδίες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (ΕΟΜ)

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (ΕΟΜ) ιδρύθηκε το 1965 με αρχική δύναμη 3 σωματεία – μέλη και μερικές δεκάδες αθλητές. Το 1975 το αγωνιστικό Μπριτζ αναγνωρίστηκε με νόμο σαν πνευματικό άθλημα, υπαγόμενο στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έκτοτε γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και αριθμούσε, στις αρχές του 2008, συνολικά 33 σωματεία – μέλη σε όλη την Ελλάδα (14 στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και 19 σε όλη την υπόλοιπη χώρα) και περισσότερους από 3.500 ενεργούς αθλητές. Διοργανώνει κάθε χρόνο πλήθος πρωταθλημάτων ενώ εκπροσωπείται, με τις εθνικές ομάδες, στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.