Χρ. Σταϊκούρας: Εκσυγχρονίζεται το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 11:55



Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ξεκινά ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού….

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα:

«Το αίτημα εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού είναι χρόνιο. Τα κύρια προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα στη λειτουργία του, εντοπίζονται στην παλαιότητα του εξοπλισμού, στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος συντήρησης και στο ευάλωτο απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Το έργο εκσυγχρονισμού του Κέντρου αποτελείται από δύο Υποέργα.

Το Υποέργο 1 είναι ήδη σε φάση υλοποίησης.

Το Υποέργο 2, κατόπιν ενεργειών της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και τη συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, υποβάλλεται προς ένταξη προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Το εν λόγω Υποέργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και την αναβάθμιση υφιστάμενων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Οι παρεμβάσεις αυτές αποσκοπούν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην αύξηση της δυναμικότητας του Κέντρου και στην ασφαλέστερη, αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Προσδοκάται ότι τα οφέλη που θα προκύψουν, θα διαχυθούν στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.