Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου στη Λαμία – Σμύρνη 90 χρόνια

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 17:37

Η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας παρουσιάζουν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμία, μια μουσική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Βόλου, στα πλαίσια του “Σμύρνη 90 χρόνια Μετά”

Η συναυλία του Μουσικού Σχολείου έχει τίτλο «Σμύρνη 90 χρόνια μετά» και περιλαμβάνει τραγούδια που γράφτηκαν για τη Σμύρνη και τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Ανδρέα Κατσιγιάννη, την ορχήστρα θα διευθύνει ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, ενώ η διδασκαλία της χορωδίας έγινε από τις καθηγήτριες Κερασία Σιάρα, Ιωάννα Χατζάκη και Ευφροσύνη Παναγιωτακοπούλου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρωτοπαρουσιάστηκε σε δυο μεγάλες συναυλίες στις 14 & 15 Μαρτίου στο Βόλο, με τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού.

Θα ακουστούν τόσο παραδοσιακά κομμάτια όσο και κάποια γραμμένα από Σμυρνιούς δημιουργούς, όπως «Εμβατήριο Σμύρνης», «Τρία καράβια πάνε», «Τακ, τίκι, τακ», «Καροτσέρη τράβα», «Δεν σε θέλω πια», «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι», «Τι σε μέλει εσένανε», «Το βαλς της προσμονής», ενώ δεν θα λείψουν οι αναφορές στους σύγχρονους δημιουργούς, που εμπνεύσθηκαν τα τραγούδια τους από τη Σμύρνη, τη Μικρασιατική καταστροφή και την προσφυγιά, όπως «Η Σμύρνη μάνα καίγεται», «Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια», «Τα σμυρνέικα τραγούδια» , «Άσπρο καΐκι στη Νέα Πέραμο», «Η προσφυγιά», «Χίλια μύρια κύματα», «Σαν τον μετανάστη» και άλλα…

Σάββατο 24 Νοεμρβίου 2012, Δημοτικό θέατρο Λαμία, ώρα 19.00, τιμή εισόδου 10 ευρώ. Για προσκλήσεις τηλεφωνήστε στο 2231066594 και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.