Live όπερα από Ν.Υόρκη – La Clemenza Di Tito – κερδίστε προσκλήσεις

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 10:40

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου οι φίλοι της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας άλλη μια απευθείας μετάδοση από τη Μητροποιλτική όπερα της Νέας Υόρκης. Με το μοναδικό αριστούργημα του Μozart “La Clemenza Di Tito”συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD” στο Δη.Πε.Θε. Ρούμελης.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στα γραφέια του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης.

Η όπερα «La Clemenza di Tito» παρουσιάζει μια χαρισματική διανομή υπό τη διεύθυνση του ειδικού στο Μπαρόκ Harry Bicket. Πρωταγωνιστεί ο Giuseppe Filianoti, στον ομώνυμο ρόλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα και η Barbara Frittoli είναι η εκδικητική Βιτέλια. Κόρη ενός εκθρονισμένου ηγέτη, που το σχέδιό της να δολοφονήσει τον Τίτο, περιπλέκεται από τον έρωτά της με το νεαρό αριστοκράτη Σέστο, τον οποίο ερμηνεύει η βιρτουόζα Elīna Garanča. Η Kate Lindsey και η Lucy Crowe συμπρωταγωνιστούν στους ρόλους των νεαρών εραστών Άννιου και Σερβίλιας. Η στιλιζαρισμένη παραγωγή είναι μια από τις πιο φημισμένες σκηνογραφίες του θρυλικού Jean-Pierre Ponnelle.

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», περιλαμβάνει 8 ακόμα υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2012- 2013, που θα μεταδοθούν και αυτές, απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθούν σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD). Στη Λαμία θα προβληθούν οι όπερες:

5/1/2013 “Les Troyens” – Berlioz
19/1/2013 “Maria Stuarda” – Gaetano Donizett
16/2/2013 “Rigoletto” Giuseppe Verdi
27/4/2013 “Giulio Cesare” – George Frideric Handel

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας έχει ήδη ξεκινήσει από τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Υψηλάντου 17 τηλέφωνα επικοινωνίας για κράτηση θέσεων 22310-33325 και 32215.

Για τους αναγνώστες του LamiaReport έχουμε 4 μονές προσκλήσεις: Στείλτε μας έως το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο info@lamiareport.gr το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο και θα μπείτε στην κλήρωση για τις δωρεάν προσκλήσεις.
  Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.