Ποιος είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας;

 

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 19:10

Ορίστηκε και έρχεται τις επόμενες ημέρες ο νέος διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας…

Ο κύβος ερρίφθη και τρέχουν πλέον τα διαδικαστικά για την ορκωμοσία του νέου διοικητή. Οι πληροφορίες του LamiaReport, επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην επιτροπή αξιολόγησης, σχετικά με τα προσόντα και την καταλληλότητα του προσώπου, που ήταν η πρόταση της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη.

Ο ιατρός Παναγιώτης Κουτσοπίνης θα είναι ο νέος διοικητής.

Πρόκειται για ένα επιστήμονα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της υγείας, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν στην Σουηδία, είναι μέλος της Εταιρείας Αρχιάτρων Σουηδίας. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1996 και είναι γνωστή η επιστημονική του κατάρτιση και οι πολύπλευρες προσπάθειές του για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό.

Ο Παναγιώτης Κουτσοπίνης αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το νοσοκομείο της Λαμίας, με πολλές ελλείψεις και σημαντικά προβλήματα. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. <<¨Όταν με το καλό ορκιστώ θα τα πούμε…>>, μας είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά μας του ευχόμαστε καλή δύναμη και ελπίζουμε ότι θα κατορθώσει να συνεισφέρει στην αναβάθμιση της λειτουργίας του νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρία του από την πορεία του στον χώρο της ιατρικής, των ευρωπαϊκών νοσοκομείων αλλά και της πολιτικής.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Κουτσοπίνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Λεκάκη και πατέρας δύο παιδιών, του Αναστάσιου φοιτητή της Ιατρικής και της μαθήτριας Θεοδώρας.

Μέση εκπαίδευση στη Βαρβάκειο Σχολή , σπουδές Βασικής Νομικής & Οικονομίας στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Lund Σουηδίας και ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Uppsala Σουηδίας & Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Lund Σουηδίας.

Με μεταπτυχιακές σπουδές έγινε Εξουσιοδοτημένος Ιατρός από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας & Πρόνοιας Σουηδίας και εργάστηκε σε χειρουργικές, ορθοπεδικές, παθολογικές, ψυχιατρικές και ογκολογικές κλινικές στην νότια Σουηδία.

Είναι κάτοχος του διπλώματος Εξειδικευμένου Ιατρού Χειρουργικής Γυναικολογίας & Μαιευτικής από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας & Πρόνοιας Σουηδίας. Εργάστηκε μεταξύ άλλων και στην Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική της Lund Σουηδίας.

Είναι μέλος της Εταιρείας Αρχιάτρων Σουηδίας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1996 και μέχρι σήμερα λειτουργεί ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο, με ολιστική και ψυχοκοινωνική προσέγγιση σε σκανδιναβικά πρότυπα.

Συνεργαζόμενος ιατρός του ΙΑΣΩ, και Mediterraneo Hospital.

Διετέλεσε Πραγματογνώμων Αρχίατρος Γυναικολογίας της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εισηγητής σε σεμινάρια και διαλέξεις με θέμα την υγεία και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Γεννημένος σε οικογένεια με αριστερές καταβολές από παιδική ηλικία γαλουχήθηκε με τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας, της κοινωνικής ελευθερίας, της ισότητας, και της δικαιοσύνης και την ηθική υποχρέωση της κοινωνικής προσφοράς.

Με κοινωνικές ανησυχίες και ενδιαφέρον για τα κοινά δραστηριοποιήθηκε ως μέλος ΔΣ και πρόεδρος φοιτητικών συλλόγων.

Συμμετείχε στη «Κίνηση Σουηδών Ιατρών κατά των πυρηνικών όπλων».

Συνιδρυτής, γεν. γραμματέας και ακολούθως πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Σουηδίας.

Μέλος του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης « Ανδρέας Λεντάκης».

Ειδικός συνεργάτης-σύμβουλος του Ανδρέα Λεντάκη, με τις εμπειρίες του από το σουηδικό μοντέλο πρότεινε και συμμετείχε στον σχεδιασμό για το πρώτο ΚΑΠΗ και το πρώτο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, που έγινε στο Δήμο Υμηττού επί Δημαρχίας Λεντάκη.

Επεξεργάστηκε και δημοσίευσε: «Μια πρόταση για τον εκ βάθρων ανασχεδιασμό και τη ριζική ανασυγκρότηση-αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)» (Φεβρουάριος 2011) ως προσυνεδριακή προγραμματική θέση της ΔΗΜΑΡ.

Πρότεινε και επεξεργάστηκε το «Πρόγραμμα μορφών δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για την Β΄Αθήνας» με μέλημα την επιβίωση, την σωματική και ψυχική υγεία, την μόρφωση και την παιδεία, στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα.

Συμμετείχε στο ΠΑΜ, στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος της Δ.Ε. της μεταδικτατορικής ΕΔΑ.

Ενεργός πολίτης και εραστής της πολιτικής συμμετείχε στην Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς και είναι από τους συνιδρυτές της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.) και μέλος της 1ης Πανελλήνιας Πολιτικής Επιτροπής.

Σήμερα μέλος της γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής της Β΄ Αθήνας.

Συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο για το κοινωνικό γίγνεσθαι, την πολιτική, την υγεία & κοινωνική πρόνοια με αρθρογραφία σε εφημερίδες, περιοδικά, ηλεκτρονικό τύπο και την προσωπική του ιστοσελίδα:(http://panayotiskoutsopinis.blogspot.gr/)

Είναι θιασώτης μιας σύγχρονης εξελικτικής ευρωπαϊκής αριστερής κοινωνικής ιδεολογίας και της ελεύθερης αδογμάτιστης σκέψης.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.