Το ΤΕΙ παραμένει στην Άμφισσα. Μετασχηματίζεται σε τμήμα Πολιτιστικών και Τουριστικών Δομών

  Τελευταία Ενημέρωση στις 31 Ιανουαρίου 2013TEI amfissas2

Το Παράρτημα του ΤΕΙ Άμφισσας παραμένει στην πόλη μας, με νέο  γνωστικό αντικείμενο, Πολιτιστικών και Τουριστικών Δομών. Το αντικείμενο αυτό θα δημιουργηθεί αποκλειστικά στην Άμφισσα και τον Πύργο λόγω της γειτνίασης τους με τους Αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών και Ολυμπίας.  Ποια η άποψη της Βουλευτή Φωκίδας Ασπασίας Μανδρέκα για την εξέλιξη αυτή.

Σε επικοινωνία μας με τη Βουλευτή Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα, πληροφορηθήκαμε τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΙ Λαμίας σύμφωνα με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο σε λίγη ώρα.

Το ΤΕΙ Λαμίας συγχωνεύεται με το ΤΕΙ Χαλκίδας και ιδρύεται το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Το Παράρτημα Εμπορίας και Διαφήμισης συγχωνεύεται με το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Θήβας και μεταφέρεται στη Θήβα.

Το Παράρτημα της Άμφισσας μετασχηματίζεται σε τμήμα Πολιτιστικών και Τουριστικών Δομών, ένα νέο τμήμα  αποκλειστικά λόγω των Δελφών και της Πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει η περιοχή. Αντίστοιχο γίνεται και στον Πύργο λόγω Ολυμπίας.

Το νέο τμήμα και με πιέσεις της Βουλευτή Φωκίδας μπαίνει στο Μηχανογραφικό από αυτή τη χρονιά.

Η άποψη της κ. Μανδρέκα για την εξέλιξη αυτή είναι:

Καταρχήν είναι θετικό που παραμένει το Παράρτημα στην Άμφισσα, και δεν μεταφέρεται όπως άλλα Παραρτήματα και δεύτερον το νέο γνωστικό αντικείμενο του τμήματος ίσως μας ταιριάζει περισσότερο, καθώς ο πολιτισμός και ο τουρισμός είναι δύο από τους κύριους κλάδους ανάπτυξης του νομού.

http://amfissapress.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.