ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία  08 -02-2013

           ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                             

 delphi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο με τίτλο: «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών», συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 €.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 – 2013» του έργου: «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών», συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 €.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ανάδειξη, ανάπλαση, συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, και συγκεκριμένα του ιερού του Απόλλωνος, του ιερού της Αθηνάς Προναίας, του Γυμνασίου και της Κασταλίας, ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, που ανήκει στα μνημεία τα οποία προστατεύονται από την Unesco.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να πραγματοποιηθούν δράσεις τοπογράφησης των ορίων του τεμένους του Απόλλωνα και της περιοχής του Μουσείου, συντήρησης ψηφιδωτών δαπέδων και καθαρισμού – στερέωσης επιφανειών μνημείων, κατασκευής και τοποθέτησης του αντιγράφου του ορειχάλκινου στηρίγματος του τρίποδα των Πλαταιών. Επίσης, μέσω του έργου προβλέπονται παρεμβάσεις αναβάθμισης της λειτουργικότητας και της αισθητικής του αρχαιολογικού χώρου καθώς και ορισμένες παρεμβάσεις, που στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης: «Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου πολιτισμού χρηματοδοτώντας την συγκεκριμένη παρέμβαση, με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της προβολής του διεθνούς εμβέλειας αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, ευελπιστώντας παράλληλα στη δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης έργων στο χώρο αυτό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.