Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας συζήτησε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου για τα Κέντρα Υγείας

 Τρίτη, 12 Φεβρ. 2013 10:59

  Θώμη Παληού

 ky-amfikleias

Στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση

του Προέδρου και των μελών του ΔΣ του ΙΣΦ, του Διοικητή του ΓΝ.Λαμίας Παν.Κουτσοπίνη, της αν.Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρ.Τσιτούρη, του αν. Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου Αρ.Λιάκου, της Προέδρου των Νοσοκομειακών γιατρών και ιατρών των Κέντρων Υγείας του νομού Φθ/δας Λεμ.Παλιαλέξη, του εκπροσώπου των ιατρών στο ΔΣ του ΓΝ.Λαμίας Χαρ.Πάνου, εκπροσώπους των ιατρών των ΚΥ Αθ.Κλειτσάκη, Δ.Δημητρέλου καθώς και εκπροσώπους των αγροτικών ιατρών Ε.Τζήκα, Ν.Γιάνναινα.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας του Νομού.

Μετά από ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των παρισταμένων ιατρών, αφού λύθηκαν επί μέρους παρανοήσεις και παρεξηγήσεις που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και διαψεύστηκαν αναληθείς φήμες και κατασκευές, σχετικά με την λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε συνδυασμό με την λειτουργία του Νοσοκομείου Λαμίας, διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η πρόθεση από όλα τα μέρη για την εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας του νομού για το συμφέρον του Φθιωτικού λαού, παρά τις δύσκολες και αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Στα πλαίσια όλων των ανωτέρω θα πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση όλων των Διευθυντών των Κέντρων Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων των ιατρών του Νοσοκομείου όπου θα καταγραφούν λεπτομερώς οι ανάγκες των Κέντρων Υγείας ώστε να συνεχισθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών σε 24ωρη βάση.

Βασικό και κυρίαρχο αίτημα όλων υπήρξε η άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας του νομού καθώς και η άμεση στελέχωση με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Γίνεται επιτακτική έκκληση στους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού να συνδράμουν έμπρακτα με κάθε μέσο για την στήριξη του βασικού πυλώνα ζωής για τον Έλληνα πολίτη που είναι η υγεία.

Λ. Αναγνωστόπουλος Πρόεδρος

Μιχάλης Μπαρπαρούσης

Γραμματέας

Lamiastar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.