Η Άννα Βαγενά επιστρέφει στη Λαμία παρέα με τη Γερασιμίδου – συνέντευξη

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 13:45
bagena1

Η Αννα Βαγενά έχει έρθει πολλές φορές στη Λαμία, με μεγάλες θεατρικές επιτυχίες. Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας θα μας παρουσιάσει την νέα της επιτυχία Η Άλωση της Κωσταντίας. Μαζί με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Βασίλη Παλαιολόγο. Συνομιλήσαμε με την κα Βαγενά λίγο πριν έρθει για την παράσταση, την ιδιότητά της ως βουλευτίνα αλλά και αν υπάρχει ελπίδα…

Συνέντευξη Γιώργος Παπασταμούλος για το LamiaReport

Δυό μεγάλες προσωπικότητες επί σκηνής. Πως είναι η συνεργασία με την Ελένη Γερασιμίδου;
Είναι ευτυχισμένη, είναι χαρά να είσαι με την Ελένη στη σκηνή. Είναι μια εξαίρετη ηθοποιός, πολύ καλή φίλη και συνάδελφος και το γλεντάμε πάρα πολύ, το ευχαριστιόμαστε.

Tο θέμα με την Πόλη είναι πάντα επίκαιρο, ακόμη και γι αυτούς που δεν έχουν σχέση με την Κων/πολη. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;
Γιατί η Κων/πολη είναι ένα σύμβολο για τους Έλληνες και για την Ελλάδα, όπως αντίστοιχα είναι σύμβολο ο και ο Παρθενώνας για παράδειγμα. Είναι εθνικό σύμβολο. Επιπλέον είναι ένας τόπος φορτωμένος με πάρα πολλές αναφορές, ιστορικές, είναι σύμβολο.

Κωμωδία, αρώματα, συναισθήματα, πλοκή …τι να περιμένουμε να δούμε στην Άλωση της Κωσταντίας;
Όλα αυτά που είπατε. Είναι μια ανατρεπτική κωμωδία, έχει συγκίνηση και γέλιο αλλά και αστυνομική πλοκή. Το ενδιαφέρον είναι ότι είναι σύγχρονο έργο, εξελίσσεται σήμερα στην Κων/πολη, αντίθετα με τα περισσότερα βιβλία, έργα ή ταινίες που συνήθως αναφέρονται στο παρελθόν. Συγκεκριμένα μιλάει για τις ζωές δυο Ελληνίδων οι οποίες ζουν στην Πόλη και όταν παίρνουν ένα γράμμα απ’το γαμπρό της μιας, οι ζωή τους γίνεται άνω κάτω. Πέραν όλων των άλλων, μέσα από αυτό το γράμμα και τις καταστάσεις που βιώνουν θίγεται και το θέμα της συμβίωσης των δυο λαών (Ελλήνων – Τούρκων). Ένα πολύ σοβαρό θέμα με βαριά ιστορία και παρελθόν.

Δεν είστε μόνο δύο καλές πρωταγωνίστριες αλλά και δύο βουλευτίνες; Τι σας λέει ο κόσμος;
Μια πρώην και μια νυν (γέλια). Κοιτάξτε, εμένα ο κόσμος με προσεγγίζει όχι επειδή υπήρξα βουλευτής αλλά επειδή με αισθάνεται δικό του άνθρωπο και έτσι είναι και αυτό συνέβαινε πάντα. Μου λέει τα τεράστια προβλήματα που έχει την αγωνία του που είναι και αγωνία ολονών μας. Είναι και δικά μας προβλήματα γι αυτό και δε με ξεχωρίζει ο κόσμος από αυτόν γιατί και εγώ είμαι ένας από όλους μας και βιώνω τις ίδιες αγωνίες και την ίδια αβεβαιότητα για το μέλλον και την ίδια ανησυχία για την πατρίδα μας για τους νέους, τους ηλικιωμένους αλλά και όλους όσους δεινοπαθούν.

Υπάρχει ελπίδα; Τι βλέπετε να γίνετε;
Κοιτάξτε εγώ από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Ωστόσο βλέπω να σκληραίνουν τα πράγματα. Βλέπω μια επίθεση σκληρότητας από το μεγάλο κεφάλαιο η οποία εκδηλώνεται στην καθημερινότητα μας και είναι αμείλικτη με απώτερο στόχο κάποιοι να μαζέψουν όσο περισσότερα χρήματα. Από την άλλη πιστεύω ότι ο κόσμος συνηδειτοποιει αυτό το γεγονός. Δηλαδή ότι έχει ένα συγκεκριμένο αντίπαλο ο οποίος δεν είναι οι Γερμανοί ας πούμε, όπως ήταν στην κατοχή, ο φασισμός με τη μορφή που ήταν τότε αλλά είναι αυτό που λέμε κεφάλαιο, κέρδος, τραπεζες. Είμαι αισιόδοξη λοιπόν ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον ποιος είναι ο αντίπαλος του και θα βρει τρόπο να αντισταθεί.

bagena2

«Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΑΣ»
Από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη
σε διασκευή Χρήστου Βαλαβανίδη
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Λαμίας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΤΙΣ 6:00μ.μ. – ΒΡΑΔΥΝΗ ΣΤΙΣ 9:00μ.μ.

Το LamiaReport εξασφάλισε για τους αναγνώστες δωρεάν  προσκλήσεις. Στείλτε μας στο info@lamiareport.gr το ονοματεπώνυμό σας, τη λέξη Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΑΣ και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από το LamiaReport

Μια ανατρεπτική κωμωδία γεμάτη από γεύσεις, αρώματα και καημούς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, που περιγράφει τις σχέσεις των δύο λαών, Ελλήνων και Τούρκων, σήμερα.
Δύο γυναίκες φίλες, σύγχρονες Ελληνίδες της Πόλης, η Άννα Βαγενά και η Ελένη Γερασιμίδου, “δύο σπουδαίες πρωταγωνίστριες, που ταιριάζοντας τους υποκριτικούς αρμούς τους, δίνουν ένα απολαυστικό δίδυμο”, (Λέανδρος Πολενάκης, εφημερίδα Η Αυγή) ζουν και βιώνουν μέσα από τη διήγηση ενός γράμματος ανείπωτες καταστάσεις με σχεδόν αστυνομική πλοκή!
Οι δύο φίλες, είναι από τους λίγους Έλληνες που έχουν απομείνει στην Πόλη και παλεύουν να συνυπάρξουν αρμονικά με τους Τούρκους και τις αναμνήσεις μιας ζωής αλλοτινής. Μέσα από το έργο αναδύονται οι πολιτισμικές, πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των δύο λαών, που καλούνται να συγκατοικήσουν, απρόθυμοι πια και οι δύο να καταρίψουν τις αποστάσεις που τους χωρίζουν. Με όχημα το χιούμορ ο συγγραφέας καταφέρνει να θίξει εκ νέου ζητήματα που φαίνονται πια σκονισμένα.
Μια ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει μέχρι την Ελλάδα του σήμερα. Η συγκίνηση εναλλάσσεται με το γέλιο και την ελπίδα, μέσα από τις απολαυστικές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών, καθώς και του τρίτου προσώπου της ιστορίας, του Βασίλη Παλαιολόγου.
«Η Άλωση της Κωσταντίας» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη των Εκδόσεων της Εστίας και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Χρήστου Βαλαβανίδη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Διασκευή – σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια : Χρήστος Βαλαβανίδης
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
ΠΑΙΖΟΥΝ :
Άννα Βαγενά, Ελένη Γερασιμίδου και Βασίλης Παλαιολόγος.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΤΙΣ 6:00μ.μ. ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ 12ΕΥΡΩ
ΚΑΙ ΒΡΑΔΥΝΗ ΣΤΙΣ 9:00μ.μ. ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ 15ΕΥΡΩ
ΜΕΙΩΜΕΝΟ 12ΕΥΡΩ(ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΟΑΕΔ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ)
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ
Για κρτήσεις θέσεων τηλεφωνήστε στο 2231032215

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.