ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

  15 Μαΐου 2013

dimosdelfon_logo3ήμερο πρόγραμμα τουριστικής ευαισθητοποίησης, υποστήριξης και στρατηγικού σχεδιασμού.

Όπως ίσως γνωρίζετε, ο Δήμος μας, στα πλαίσια της δημιουργίας της ολοκληρωμένης στρατηγικής του για τον Τουρισμό, συνεργάζεται με τον Δρα Δημήτριο Κούτουλα, Ειδικό σε θέματα Τουριστικού Μάρκετινγκ & Πανεπιστημιακό, ο οποίος έχει αναλάβει τον συμβουλευτικό ρόλο σε αυτή μας την προσπάθεια. Έτσι, μεθοδικά και οργανωμένα προχωρούμε στο χτίσιμο μίας συνολικής προσπάθειας που τελικό στόχο έχει να αναδείξει τα τουριστικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας και να δώσει στη νέα μας τουριστική ταυτότητα τη δυναμική εκείνη που θα μπορέσει να ωφελήσει τη δεδομένη αναπτυξιακή προοπτική.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δελφών και ο Σύμβουλος κ. Δημήτριος Κούτουλας διοργανώνουν τριήμερο σεμινάριο σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης τουριστικής πολιτικής, για την ποιότητα και τις τεχνικές στον τουριστικό κλάδο, με επικέντρωση στους επαγγελματίες του τουρισμού στο Δήμο μας και όχι μόνον. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν Δευτέρα 27 – Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Δήμου μας στην Άμφισσα (Πλατεία Κεχαγιά).

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:

Ημερομηνία:   Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Τίτλος εκδήλωσης:      Σεμινάριο για την ποιοτική αναβάθμιση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Ώρα έναρξης:  15:00

Τόπος: Δημαρχείο Δ. Δελφών, Άμφισσα

Εισηγητής:      Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός)

Ποιους αφορά:            Ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουριστικών καταλυμάτων άλλης μορφής, επαγγελματίες ξενοδοχειακού εξοπλισμού, όσους ασχολούνται με την ανέγερση και ανακαίνιση ξενοδοχείων, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Τι θα καλύψει:Σύγχρονες αντιλήψεις γύρω από την ποιότητα ξενοδοχειακών υπηρεσιών διεθνώς. Συχνά λάθη και συνηθισμένες αδυναμίες των ξενοδοχείων και καταλυμάτων και τρόποι αντιμετώπισής τους. Συνήθεις αστοχίες κατά την ανέγερση νέων ή την ανακαίνιση παλιών ξενοδοχείων και τρόποι αποφυγής τους. Πρακτικές συμβουλές για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και για την αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας των ξενοδοχείων.

 

Ημερομηνία:   Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Τίτλος εκδήλωσης:      Σεμινάριο για την ποιοτική αναβάθμιση της γαστρονομίας

Ώρα έναρξης:  10:00

Τόπος: Δημαρχείο Δ. Δελφών, Άμφισσα

Εισηγητής:      Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός), ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας.

Ποιους αφορά:Εστιάτορες, ξενοδόχους, εργαζομένους σε επιχειρήσεις εστίασης, παραγωγούς και εμπόρους τροφίμων και ποτών, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της εστίασης ή στον ξενοδοχειακό κλάδο

Τι θα καλύψει:Βελτίωση στην ποιότητα και στον τοπικό χαρακτήρα της κουζίνας που προσφέρει μια επιχείρηση εστίασης και αξιοποίησή της για καλύτερη προβολή και αύξηση των εσόδων. Συνήθη προβλήματα ως προς την ποιότητα της κουζίνας και την εξυπηρέτηση στις επιχειρήσεις εστίασης και πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισής τους. Τρόποι ανάδειξης της τοπικότητας στη γαστρονομία. Τρόποι βελτίωσης του πρωινού. Καλύτερη αξιοποίηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων από τις επιχειρήσεις εστίασης και τα τουριστικά καταλύματα.

 

Ημερομηνία:   Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Τίτλος εκδήλωσης:      Παρουσίαση της εισήγησης για την τουριστική προβολή του Δήμου Δελφών για την περίοδο 2013-2015

Ώρα έναρξης:  19:30

Τόπος: Δημαρχείο Δ. Δελφών, Άμφισσα

Εισηγητές:       Δήμαρχος Δελφών, Μάρω Τασιού-Γουργουρή (Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ.Δελφών), Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (σύμβουλος του Δήμου σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ)

Ποιους αφορά:Κάθε επαγγελματία, επιχειρηματία και εργαζόμενο που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, εκπροσώπους συλλογικών φορέων, πολίτες.

Τι θα καλύψει:Αναλυτική εισήγηση για τον προγραμματισμό του Δήμου Δελφών για την τουριστική προβολή κατά την περίοδο 2013-2015. Επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις προτεινόμενες δράσεις του Δήμου. Πρακτικοί τρόποι για τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων και των πολιτών στις δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου.

Ημερομηνία:   Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Τίτλος εκδήλωσης:      Μάρκετινγκ & τουρισμός: Αύξησε τα έσοδά σου με αποτελεσματικό τρόπο.

Ώρα έναρξης:  10:00

Τόπος: Δημαρχείο Δ. Δελφών, Άμφισσα

Εισηγητής:      Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός)

Ποιους αφορά:Στελέχη του Δήμου και άλλων δημόσιων φορέων, επιχειρηματίες, διευθυντικά στελέχη και στελέχη μάρκετινγκ ή πωλήσεων που εργάζονται σε τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στο χώρο του τουρισμού, φοιτητές Γ’ Βάθμιας εκπαίδευσης & τουριστικών σχολών.

Τι θα καλύψει:Σχεδιασμός μάρκετινγκ για έναν τουριστικό προορισμό. Σχεδιασμός μάρκετινγκ για μια μικρομεσαία τουριστική επιχείρηση. Δημόσιες σχέσεις και ενέργειες δημοσιότητας. Ζητήματα διαδικτυακής προβολής.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νικόλαος Φουσέκης σχολίασε σχετικά:

«Η σειρά αυτή των σεμιναρίων είναι ένα ακόμα βήμα στο να καταφέρουμε σαν Δήμος να προσφέρουμε τη δυνατότητα για μία εμπεριστατωμένη υποβοήθηση του έργου των επαγγελματιών του Τουρισμού στο Δήμο μας και να αποκτήσουμε έτσι μία κοινή πορεία για τη επίτευξη των στόχων μας. Θα είναι τιμή μας να συμμετάσχει το σύνολο των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου και ευχή μας είναι να καταφέρουμε να βοηθήσουμε με κάθε προσπάθεια στο χτίσιμο ενός ισχυρού τουριστικού προφίλ για το Δήμο Δελφών». 

http://amfissapress.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.