ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΙΡΡΑΣ – ΔΕΛΦΩΝ

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ

25 /5/013 ΣΑΒΒΑΤΟ. ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΚΙΡΡΑΣ – ΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΙΡΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ ,ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ . ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 7και 30 .

Αρχαίο μονοπάτι Κίρρας – Δελφών πολιτιστική κληρονομιά συνδεδεμένο από την αρχαιότητα ως ο μόνος δρόμος απότο λιμάνι της Κίρρας μέχρι τα ιερά των Δελφών…

Από το1999 το Σωματείο μας ανέδειξε , καθάρισε και σήμανε το μονοπάτι από Κίρρα μέχρι Δελφούς .Το μονοπάτι αρχίζει από το αρχαίο λιμάνι της Κίρρας και τις αρχαιότητες δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο και συνεχίζει μαζί με την Ε4 μέχρι την καλύβα Χρισσού , στην συνέχεια ανηφορίζοντας περνά μέσα από αρχαιότητες αρχαίας Κρίσσας και Δελφών.

Σήμερα και μετά την έκδοση χάρτη από το Σωματείο μας με τις συντεταγμένες και τα ιστορικά, διασχίζετε από πάρα πολλούς ξένους τουρίστες και ορειβάτες οι οποίοι κατεβαίνουν από Δελφους,περπατώντας μέχρι την Κίρρα .

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ το οποίο συντελεί ένα σπουδαίο έργο για την ανάδειξη ,προβολή και αξιοποίηση των αρχαίων Θεάτρων της χώρας μας,πραγματοποιείται ντοκιμαντέρ για το αρχαίο θέατρο Δελφών το οποίο θα προβληθεί στη Γενική Συνέλευση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και στην συνέχεια στην Ελληνική τηλεόραση . Ο Σύλλογος με χαρά συμμετέχει στο γύρισμα του ντοκιμαντέρ ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση , και διοργανώνει ανάβαση στο αρχαίο μονοπάτι Κίρρας-Δελφών το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ιερού χώρου .Η πορεία αρχίζει από το αρχαίο λιμάνι της Κίρρας και θα κινηματογραφηθεί μέχρι τους Δελφούς .

Πιστεύουμε ότι η ανάδειξη από το Σύλλογο του αρχαίου μονοπατιού Κίρρας –Δελφών

είναι μια σπουδαία κατάκτηση που δεν μπορεί να λείπει από το ντοκιμαντέρ . Καλούμε τα μέλη μας τα Σχολεία και όσους μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή την πορεία με τις ξεχωριστές εμπειρίες .

ΑΠΟ ΤΟ Δ . Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ

iteanet.blogspot.g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.