Στην Αμφίκλεια ο τερματισμός του Bike Odyssey

 

 

 

AFISA-BIKE-ODYSSEY_SMALL-199x300

 

Το “Bike Odyssey είναι ένας οχταήμερος αγώνας mountain bike που θα διασχίσει την οροσειρά της Πίνδου.

 

Οχτώ ημέρες αγώνα – μία διαδρομή πρόκληση για τα ποδηλατικά δεδομένα, χωρισμένη σε  εφτά ετάπ. Από τον οικισμό

 

Λάιστα στα Ζαγοροχώρια, μέχρι την Αμφίκλεια – μία ποδηλατική Οδύσσεια για τους συμμετέχοντες. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει τόσο μονοπάτια όσο χωμάτινες διαδρομές σε δασώδη τοπία αλλά και μικρά ασφάλτινα τμήματα. Ο αγώνας θα είναι μία πραγματική mountain περιπέτεια που όμοιά της δεν έχει διοργανωθεί ξανά στην Ελλάδα!

 

Μέχρι τώρα η Οδύσσεια των συμμετεχόντων περιλαμβάνει τα παρακάτω χωριά/ τοποθεσίες σταθμούς: Λάιστα- Ανθούσα- Αργιθέα – Άγραφα- Γραμμένη Οξυά- Αθανάσιος Διάκος- Γραβιά- Αμφίκλεια

 

Η συνολική διαδρομή θα είναι περίπου 515.7  χλμ. και θα διαμοιράζεται σε εφτά στάδια και έναν πρόλογο με ενδιάμεσους σταθμούς  ιστορικά χωριά της περιοχής της Πίνδου και τοποθεσίες ξεχωριστού φυσικού κάλλους.  Ο κάθε αγωνιζόμενος σαν σύγχρονος Οδυσσέας θα πρέπει να παλέψει για να φτάσει στην δική μας «Ιθάκη» ξεπερνώντας φυσικά εμπόδια, χρησιμοποιώντας όλη την εφευρετικότητα του, τις δεξιότητες και ικανότητές του και υπερβαίνοντας τον εαυτό του ώστε τελικά να φτάσει στον προορισμό του και να στεφθεί νικητής! Οι δυσκολίες πολλές στις ορεινές διαδρομές της Πίνδου- οχτώ ημέρες γεμάτες δράση και προκλήσεις για τολμηρούς αναβάτες.

 

Η διοργάνωση εκτός από την καθαρά αθλητική της πλευρά στοχεύει και στην ανάδειξη της ελληνικής υπαίθρου, τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και συλλόγων, φορέων, επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής της Πίνδου.

http://dionysosamfiklias.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.