Ποιος θα μας ποτίσει τα φυτά, όταν είμαστε διακοπές!

  Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

  watering-flowers

Σκέψεις μαγικές που λύνουν το πρόβλημα του ποτίσματος, όταν θα λείπουμε μακριά ή κοντά στις διακοπές μας!    Ο ΚαλοθελητήςΑν έχεις κάποιον καλό φίλο ζήτα ευγενικά να περνάει κάθε 2-3 μέρες να ρίχνει μπόλικο φρέσκο νερό στα φυτά σου. Προσοχή: μη το ζητήσεις από κάποιον που δεν είχε ποτέ ιδέα από φυτά, γιατί: α) θα τον φέρεις σε δύσκολη θέση αφού δε θα έχει ιδέα πόσο νερό να ρίξει, β) δε θα ρίξει τη σωστή ποσότητα νερού και μπορεί να μην γίνει σωστό πότισμα.

    Το αυτόματο πότισμα

Επέλεξε οτι θες να καταλήξεις σε αυτή τη λύση εγκαίρως και εγκατέστησέ το από νωρίς το καλοκαίρι. Έτσι, θα μπορείς να το ελέγχεις για αρκετό καιρό, θα το συνηθίσουν τα φυτά και θα μπορείς να έχεις σιγουριά ότι θα ποτίζονται όλα σωστά όταν θα φύγεις διακοπές. Προσοχή: ενδείκνυται αν έχεις πολλές γλάστρες ή κήπο. Αν έχεις λίγα φυτά, τότε δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα να κάνεις ολόκληρη εγκατάσταση. Βάλτο να ποτίζει αργά τη νύχτα που στο δίκτυο ύδρευσης δεν έχει κίνηση και έχεις μεγαλύτερη πίεση.

    Το μπουκάλι

Είναι κλασσική μέθοδος που χρησιμοποιούν πολλοί εδώ και χρόνια. Γεμίζεις ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι με νερό, βιδώνεις το καπάκι (πάνω στο οποίο έχεις κάνει μία τρυπούλα) και το αναποδογυρίζεις μέσα στη γλάστρα σου. Έτσι, σιγά σιγά θα στάζει νερό. Μπορεί να κρατήσει για περίπου 1 βδομάδα, ανάλογα με τη ζέστη και το χώμα. Προσοχή: δεν ενδείκνυται αν έχεις άπειρες μικρές γλάστρες ή 3 στρέμματα γκαζόν. Το εφαρμόζεις αν έχεις αρκετές γλάστρες ή ζαρντινιέρες.

    Σακούλες με φυτίλια

Στην αγορά κυκλοφορούν κάτι σακουλίτσες τις οποίες τις γεμίζεις με νερό με τις κρεμάς στο πλάι της γλάστρας. Εμπεριέχονται φυτίλια. Βυθίζεις τη μία άκρη του φυτιλιού στο νερό και την άλλη μέσα στο χώμα. Σιγά σιγά θα πίνει νερό το φυτό σου. Προσοχή: ενδείκνυται για λίγες γλάστρες.

    Ζελεδάκι

Επίσης, στην αγορά υπάρχει ένα διαφανές τζελ το οποίο το αμολάς μέσα στη γλάστρα και αυτό αρχίζει και λιώνει και παρέχει υγρασία στα φυτά σου. Προσοχή: αγόρασέ το μόνο αν έχεις 4-5 γλάστρες, δεν είναι και πάμφθηνο.

Αιμιλία Ροδοπούλου

MSc Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Επιμέλεια: Εύα Χατζηαργυροπούλου
Πηγή: reviews.in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.