ΤΑΙΠΕΔ: Σε διαγωνισμό τέσσερις ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας Υπάτη, Θερμοπύλες, Κονιαβίτη και Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

26F103F3E31058519690B7BAFC680DC6

 

 

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ – EUROKINISSI)

 

 

 

Τέσσερις ιαματικές πηγές βγαίνουν σε διεθνή διαγωνισμό από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με στόχο την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας. Ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός που ξεκινά το ΤΑΙΠΕΔ αφορά στην αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων ιαματικών πηγών στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Τα ακίνητα τίθενται προς αξιοποίηση ανεξάρτητα ή/και ως cluster στη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η Α’ Φάση, υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές έχει καταληκτική ημερομηνία τις 23 Οκτωβρίου 2013, ενώ θα ακολουθήσει η Β’ Φάση, Κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους προεπιλεγέντες υποψηφίους, που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του χρόνου.

Πρόκειται για:

1) Το ακίνητο ιαματικών πηγών Υπάτης, το οποίο βρίσκεται στην πόλη των Λουτρών Υπάτης

2) Το ακίνητο ιαματικών πηγών Θερμοπυλών, το οποίο είναι όμορο της ιστορικής πόλης των Θερμοπυλών. Η ιαματική πηγή με τα πέντε κτίρια βρίσκονται στο μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου

3) Το ακίνητο ιαματικών πηγών Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, το οποίο είναι όμορο της πόλης των Καμένων Βούρλων στη δυτική της πλευρά και αναπτύσσεται από τη θάλασσα μέχρι τους πρόποδες του όρους Κνημίς. Αποτελείται από τρία τμήματα, από τα οποία το μεγαλύτερο (με το κάμπινγκ) έχει παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους περίπου 800 μ.

4) Το ακίνητο ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, το οποίο αναπτύσσεται στην πόλη των Καμένων Βούρλων, από τη θάλασσα μέχρι και τις πλαγιές του όρους Κνημίς. Αποτελείται από πέντε τμήματα σε ένα από τα οποία περιλαμβάνονται πέντε κτίρια.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο είναι η ALPHA BANK, ενώ μέσα από την αξιοποίηση αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, καθώς και στη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

http://www.tovima.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.