Δείτε σε ποιες περιοχές της Φωκίδας θα ανοίγουν τα καταστήματα της Κυριακές

  Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 19:08

  Λένα Παρασκευά

  katastimata-vitrina

 

 Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, μετά από σχετική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς κι αφού έλαβε υπόψη τα απαντητικά έγγραφα των δήμων, των επαγγελματικών φορέων και συλλόγων και τις τοπικές ιδιαιτερότητες της αγοράς, προέβη στην έκδοση απόφασης αναφορικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κι άλλες Κυριακές, πέρα από τις επτά (07) προαιρετικές που ορίζει η παρ. 1 του άρθρο 16 του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ 173/Α΄).

Συγκεκριμένα με την αριθμ. πρωτ. οικ. 2096/1680/07-11-2013 απόφασή της, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία, όλες τις Κυριακές του έτους, των εμπορικών καταστημάτων που ανήκουν:

α) Στη διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου Δωρίδος, εκτός αυτών της Τ.Κ. Λιδωρικίου και

β) Στη διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου Δελφών, εκτός αυτών των Δ.Κ. Άμφισσας, Ιτέας και Τ.Κ. Δεσφίνας, με τις εξής προϋποθέσεις:

– τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 m² (σύμφωνα με τον λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος)

– να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise)

– να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος», να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα, ή εκπτωτικά χωριά.

Τα εμπορικά καταστήματα στην περιοχή των Δ.Κ. Άμφισσας, Ιτέας και Τ.Κ. Δεσφίνας και Λιδωρικίου, επιτρέπεται να παραμένουν προαιρετικά ανοικτά μόνο τις επτά (07) Κυριακές που ορίζονται από την παρ. 1 του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013, δηλαδή:

α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δυο τακτικών και δυο ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων του έτους,

β) τις δυο (02) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και

γ) την Κυριακή των Βαΐων.

     Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές ορίζεται από ώρα 11.00’ έως 20.00’, με τις προϋποθέσεις που ορίζει η παρ. 2 του άρθρου 16 του ανωτέρω νόμου.   

Lamiastar  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.