Ο τελευταίος κόμης των Σαλώνων, του Σ.Λάμπρου

 

  Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 10:52

  Γιώργος Σιμόπουλος

komis_salona

Ένα πεντάπρακτο θεατρικό έργο γραμμένο από έναν φέρελπι φοιτητή, που έφτασε αργότερα να γίνει και πρωθυπουργός της Ελλάδας, και βραβευμένο σε ποιητικό διαγωνισμό του 1870, έρχεται ξανά στο προσκήνιο αποδοσμένο στη νεοελληνική και σχολιασμένο για το συγγραφέα και την εποχή του.
Το έργο πραγματεύεται, με αφορμή το «Χρονικό του Γαλαξιδιού» που δημοσίευσε ο Κ. Σάθας, τον όχι ιστορικά ξεκαθαρισμένο τρόπο που τα Σάλωνα (Άμφισσα) πέρασαν από την καταλανοκρατία στην οθωμανική υποδούλωση (1394). Η πρόσφατη έκδοση έγινε με την ευγενική χορηγία πανεπιστημιακών καθηγητών και επιφανών Αμφισσέων, φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας.


Το βιβλίο του Σπυρίδωνα Λάμπρου βγήκε με επιμέλεια των επίσης Αμφισσέων Γ. Κολιαβά και Δ. Παλούκη, παρουσιάζεται επίσημα την 15η Νοεμβρίου 2013 στην Αθήνα, στην αίθουσα του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου (οδός Ευελπίδων 11Α, Πεδίο του Άρεως) στις 07.00 μ.μ.
Θα μιλήσουν:
• Κυριακή Πετράκου, Τακτική καθηγήτρια στο Tμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ,
• Kαίτη Διαμαντάκου-Αγάθου, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ,
• Ρένα Τσιλομελέτη, Πυρηνικός Ιατρός.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Κοντός, καθηγητής γλωσσολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας.

Lamiastar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.