Καρυοθραύστης στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης από το Royal Ballet

Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 11:35
 karyothrastis

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με τον όμιλο Antenna και το Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου παρουσιάζουν την παράσταση «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ» του Peter Wright ζωντανά την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας στις 21.15.

Το αγαπημένο υπερθέαμα για όλη την οικογένεια, μεταδίδει το πνεύμα των γιορτών και χαρίζει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους θεατές!
Σύμφωνα με τη χορογραφία του Lev Ivanov
Μουσική: Pyotr Il’yich Tchaikovsky

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Από τις πρώτες κιόλας νότες της ουβερτούρας του Τσαϊκόφσκι στον Καρυοθραύστη, μια αίσθηση μαγείας και μυστηρίου πλημμυρίζει τη σκηνή.

Ο Χερ Ντρόσελμάγιερ, δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσουν τα γεγονότα που θα καταλήξουν στην απελευθέρωση του αγαπημένου του ανιψιού, Χανς Πέτερ, από τα μάγια του κακού Βασιλιά των Ποντικών, με τη βοήθεια της πολυμήχανης Κλάρα.

Ο Καρυοθραύστης ξεδιπλώνεται σε δύο εκθαμβωτικές πράξεις. Στην Πράξη Ι βρισκόμαστε στην παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια γιορτή όπου ο Ντρόσελμάγιερ χαρίζει στη μικρή Κλάρα μια κούκλα καρυοθραύστη – απ’ όπου ξεκινάει μια νύχτα που περιλαμβάνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που μεγαλώνει μαγικά, μια νυχτερινή μάχη με μολυβένια στρατιωτάκια, στην οποία ο Καρυοθραύστης νικά τον επίβουλο Βασιλιά των Ποντικών και τη στρατιά των ποντικιών του, καθώς και ένα εξαίσιο “pas de deux”, όπου η Κλάρα και ο Χανς Πέτερ συναντιούνται και γιορτάζουν τον θρίαμβό τους, λίγο πριν τους τυλίξει μια μαγική χιονοθύελλα.

Η Πράξη ΙΙ βρίσκει το νεαρό ζευγάρι στο Βασίλειο των Ζαχαρωτών όπου τους ψυχαγωγεί η Βασίλισσα των Ζαχαρωτών με τον ωραίο Πρίγκιπά της και την εκθαμβωτική αυλή της, με μια σειρά από συναρπαστικούς χορούς.

Η κλασική σκηνοθεσία του Peter Wright που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Covent Garden το 1984, είναι ένα κομμάτι των Χριστουγέννων για θεατές κάθε ηλικίας.

Ορχήστρα της Royal Opera House
Μουσική: Pyotr Il’yich Tchaikovsky
Χορογραφία: Peter Wright σύμφωνα με τον Lev Ivanov
Διεύθυνση ορχήστρας: Tom Seligman
Σκηνικά: Julia Trevelyan Oman

Για τη σεζόν 2013-2014 ακολουθούν οι παρακάτω μεγάλες παραγωγές:
• «ZIZEΛ» του Marius Petipa σύμφωνα με τη χορογραφία των Jean Coralli και Jules Perrot, στις 27 Ιανουαρίου 2014 στις 21.15
• «H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» του Marius Petipa, στις 19 Μαρτίου 2014 στις 21.15

Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε και γίνεται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντου 17, Λαμία. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22310-33325 και 32215. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ για ανέργους, φοιτητές, παιδιά και συλλόγους (για προσέλευση άνω των 20 ατόμων). Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.