Εντάχθηκε το έργο του Δήμου Δελφών: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποιημένης διαχείρισης υπαίθριων χώρων στάθμευσης» για την πόλη της Αμφίσσης

 

  •   31 Ιανουαρίου 2014

Ύστερα από ώριμη πρόταση του Δήμου Δελφών το Διοικητικό Συμβούλιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αποφάσισε την ένταξη του έργου με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αυτοματοποιημένης διαχείρισης υπαίθριων χώρων στάθμευσης» με προϋπολογισμό 73.800,00 €.

Το έργο αφορά την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου χώρων στάθμευσης, με στόχο την αποφυγή της άσκοπης κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης της Αμφίσσης, σύμφωνα με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη για το κέντρο της πόλης, την καλύτερη διαχείριση των χώρων στάθμευσης προς όφελος των δημοτών και την ενημέρωση των οδηγών με απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν στους χώρους στάθμευσης αλλά και με μηνύματα γενικότερου ενδιαφέροντος (εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, κτλ), μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης που θα τοποθετηθούν.

Με την χρήση του συστήματος αυτού ο δήμος θα είναι σε θέση να ελέγξει και να διαχειριστεί πλήρως την κάθε θέση στάθμευσης.

Τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί ο σχετικός μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος.

            Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, δήλωσε σχετικά:

«Υποχρέωση και προτεραιότητα του προγραμματικού μας σχεδιασμού αποτελεί η διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Έχοντας εντοπίσει τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής του Δήμου μας, εστιάζουμε στα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται, εφαρμόζοντας οριστικές και κοινωνικά αποδεκτές λύσεις. Τέτοιου είδους πρόβλημα είναι και η κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στο Ιστορικό Κέντρο της Αμφίσσης ιδιαίτερα τις ημέρες και ώρες αιχμής, το οποίο έχει επιδεινωθεί ύστερα από την κεντρική πολιτική επιλογή της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε αυτό το πρόβλημα επιχειρούμε να δώσουμε οριστική λύση με την χρήση της τεχνολογίας εφαρμόζοντας ένα πρωτοποριακό για την περιοχή μας πρόγραμμα διαχείρισης των υπαίθριων χώρων στάθμευσης και γενικότερης πληροφόρησης των συμπολιτών μας. Πρέπει να τονίσω ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι ο εκ μέρους των υπηρεσιών μας έλεγχος και η συνεργασία των συμπολιτών μας με κοινό στόχο μια «φιλική» προς όλους Άμφισσα. Τέλος τονίζω για άλλη μία φορά ότι ειδικά στους καιρούς που ζούμε κανένας δεν μας χαρίζει χρήματα. Ο Δήμος μας έχει καταστεί πλέον πρωταθλητής στις εντάξεις και τις απορροφήσεις χρηματοδοτήσεων ύστερα από επίπονη, επίμονη και συστηματική δουλειά των υπηρεσιακών και αυτοδιοικητικών μας παραγόντων τους οποίους για άλλη μία φορά ευχαριστώ θερμά».

http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.