Νέα σεισμική δόνηση στη Φθιώτιδα – Ανάστατοι οι κάτοικοι

 

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 10:45


Η νέα σεισμική δόνηση, έγινε στις 9:58΄ το πρωί και είχε επίκεντρο και πάλι την περιοχή του Καλλιδρόμου μεταξύ Ρεγγινίου και Ελάτειας.

Σύμφωνα, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν στους 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και με εστιακό βάθος μόλις 5χλμ.

Πιο αναλυτικά το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 115 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, 37 χιλιόμετρα, νοτιοανατολικά της Λαμίας και 7 χιλιόμετρα βόρεια της Ελάτειας.

Μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου τοποθετεί το μέγεθος του σεισμού στους 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός εκτός από την Φθιώτιδα και σε άλλες περιοχές της Στερεάς, της Αττικής, στην Αθήνα και την Κορινθία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί του περασμένου Σαββάτου σημειώθηκε σεισμική δόνηση αναλόγου μεγέθους με το ίδιο επίκεντρο.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε προβληματισμένος για την συνεχή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Μάλιστα μιλώντας στον RealFM είπε ότι υπήρχαν κάποιες καταγραφές εδώ και τρεις μήνες για την περιοχή της κεντρικής Ελλάδος, οι οποίες, όπως είπε, επιβεβαιώθηκαν με τους σεισμούς που έγιναν στην Αμφίκλεια. «Βλέπουμε ότι ακόμα αυτή η περιοχή “δουλεύει”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή είναι ανάστατοι αφού κάθε φορά που χορεύει η γή ξυπνά μνήμες από τον ισχυρό σεισμό του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης:

Άκης Τσελέντης: Μας προβληματίζει ο σημερινός σεισμός στη Φθιώτιδα 

Lamiareport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.