Δημοπρατήθηκε το έργο: «Αποκατάσταση οδοστρώματος τμημάτων της Ε.Ο. Άμφισσας – Γραβιάς» προϋπολογισμού 300.000,00€

 

  10 Φεβρουαρίου 2014

Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο: «Αποκατάσταση οδοστρώματος τμημάτων της Ε.Ο. Άμφισσας – Γραβιάς» προϋπολογισμού 300.000,00€. Οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν συνολικό μήκος 1070μ.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η συντήρηση και βελτίωση τμημάτων του υπάρχοντος φθαρμένου ασφαλτικού οδοστρώματος της Ε.Ο. Άμφισσα – Γραβιά σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις, στο τμήμα από «Αη Λιώσα», μετά το πέρας οικισμού του Ελαιώνα, έως τη θέση «Πουρι»

Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο παρουσιάζει μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κι επιπλέον εξυπηρετεί και βαρέα οχήματα. Αποτελεί τον συντομότερο δρόμο από την καρδιά της Ρούμελης προς την Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα. Επιπλέον, οι πολλές βροχοπτώσεις των περασμένων χειμερινών περιόδων αλλά και η παλαιότητας της κατασκευής είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές φθορές και ζημιές στο συγκεκριμένο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να παρατηρούνται «καθίσματα» και αποσχίσεις στον τάπητα, τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς και έχριζαν άμεσης αποκατάστασης.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν απόξεση, την τοποθέτηση συγκολλητικής και ισοπεδωτικής στρώσης ασφάλτου κι εν συνεχεία διαγράμμιση των αποκατεστημένων τμημάτων. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια και τοποθέτηση σχαρών για τα φρεάτια των τεχνικών που υπάρχουν κατά μήκος του δικτύου.

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.