Δημοπρατήθηκε το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση Δημοτικής Ενότητας Kαλλιέων (Α’ Φάση)»

 

  •  Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη, 11/2/2014, το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων (Α ‘Φάση)», προϋπολογισμού 801.600,00 €, ύστερα από την ένταξή της σχετικής πρότασης του Δήμου Δελφών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου », που διαχειρίζεται ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Στον διαγωνισμό που διεξήχθη έλαβαν μέρος δεκατέσσερα (14) εργολαβικά σχήματα και τα ποσοστά έκπτωσης που δόθηκαν κυμάνθηκαν από 30,20% έως 48,18%. Εντός των επομένων ημερών η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου και την υπογραφή συμφωνητικού και θα αρχίσει η κατασκευή του έργου. Όπως έχουμε ανακοινώνει με το έργο αυτό θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ανάπλασης στις τοπικές κοινότητες Μαυρολιθαρίου και Αθανασίου Διάκου της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:

«Άλλο ένα έργο του επιχειρησιακού μας προγράμματος παίρνει τον δρόμο της κατασκευής του.  Όπως έχω τονίσει κατ επανάληψη στον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό, συμπεριλάβαμε ύστερα από έλεγχο των υπηρεσιών μας το σύνολο των «ώριμων» προτάσεων έργων που παραλάβαμε από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους με στόχο να τις προωθήσουμε προς ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Σήμερα το σύνολο των συγκεκριμένων έργων έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία δικαιώνοντας την επιλογή μας. Η πρώτη φάση των Αναπλάσεων της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων πήρε και αυτή τον δρόμο της υλοποίησης ύστερα από οργανωμένη και επίπονη προσπάθεια για την οποία θέλω ξανά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τόσο τους αυτοδιοικητικούς μου συναδέλφους-πρώην και νυν-στην Δημοτική Ενότητα Καλλιεών, αλλά και τις υπηρεσίες μας για την αποτελεσματική ανταπόκρισή τους. Η κατασκευή του έργου που αρχίζει τις επόμενες ημέρες συμβάλει στην επίτευξη του στρατηγικό μας στόχου για την ανάδειξη και ανάπτυξη των ορεινών περιοχών του Δήμου μας. Οι δημοπρατήσεις και η υλοποίηση των ήδη δημοπρατημένων έργων θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα με αμείωτο ρυθμό και για τα 49 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000,00 € που έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

 http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.