Πράσινο φως για την κατασκευή του δρόμου Μπράλλου – Άμφισσας

 

 Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 14:41

  Λένα Παρασκευά

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή και λειτουργία του τμήματος Μπράλλος – Άμφισσα στους νομούς Φθιώτιδας και Φωκίδας, συνολικού μήκους 28,61 χλμ, δόθηκε με την υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

Το έργο αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο ΚΑΙ ΤΗΝ Μετα Ολοκλήρωση ΤΟΥ αναμένεται ΝΑ επιφέρει σημαντική ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ απαιτούμενου Της διαδρομής ΓΙΑ πολυακουσμένα οδηγούς ΜΕ ΤΗ Προέλευση νοτιοδυτική Ελλάδα ΚΑΙ ΤΗΝ προορισμούς για Κεντρική ΚΑΙ Βόρεια Ελλάδα ΚΑΙ αντίστροφα.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού και νέα χάραξη, έχει αφετηρία που βρίσκεται επί της υφιστάμενης εθνικής οδού πριν τον οικισμό του Μπράλλου, ενώ περιλαμβάνει παράπλευρο δίκτυο, ισόπεδους κόμβους, και τεχνικά έργα, όπως γέφυρες, τοίχους αντιστήριξης, σήραγγες, διαβάσεις και οχετούς.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με την αναβάθμιση αυτή επιτυγχάνεται επίσης η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα κινείται ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό βαρέων οχημάτων, καθώς επίσης η παράκαμψη των υφιστάμενων πόλεων και οικισμών, η οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και η τουριστική ανάπτυξη των βόρειων παραλιών του Κορινθιακού και του Πατραϊκού Κόλπου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η ΕΥΔΕ / ΠΑΘΕ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Lamiastar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.