ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ‘ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ’

12 Μαρτίου 2014

Συμπολίτισσες

 και συμπολίτες,

Αποφασίσαμε να θέσουμε στη βούλησή σας το συνδυασμό μας, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2014 στο Δήμο Δελφών.

Ένα Δήμο προικισμένο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γεωγραφικά, χωροταξικά και οικονομικά, αλλά και με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Το δέκατο, κατ ‘έκταση μεγαλύτερο Δήμο στην Ελλάδα.

Παρουσιαζόμαστε ενώπιον σας, ΜΕ υψηλό αίσθημα Ευθύνης Έναντι Των πολιτών, με όραμα, με εμπειρία, με γνώση των προβλημάτων και ταυτόχρονα με μεγάλη διάθεση για την επίτευξη των στόχων μας.

Οι καιροί που διανύουμε είναι εξαιρετικά χαλεποί. Η απαξίωση της αυτοδιοίκησης και η συνεχής μείωση των πόρων έχει δημιουργήσει πλείστα προβλήματα. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Ενώνουμε όλοι μαζί τις ανησυχίες μας, τους στόχους μας, την φιλοσοφία για τη ζωή μας και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενάντια στον κακό ανταγωνισμό, τη λάσπη, τη διαπλοκή, το μίσος, τις μισαλλοδοξίες.

Όλοι εμείς που ζητάμε τη στήριξή σας, έχουμε ως σύνθημα την ομόνοια, τη σύμπνοια, τη συμπόρευση και την διαφορετικότητα στην άποψη.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πάμε πραγματικά μπροστά.

Πρέπει να χαράξουμε μια νέα πορεία, γιατί τώρα είναι η ώρα της δημιουργίας.

Αντίπαλός μας, κατά την γνώμη μας είναι η αδιαλλαξία, η εμμονή στο παρελθόν, η μη αναγνώριση και διόρθωση λαθών, η πολιτική αμνησία.

Φιλοδοξούμε να ενώσουμε όλες τις τοπικές και δημοτικές ενότητες και να σκύψουμε στα προβλήματά τους.

Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε το Δήμο μας απ ‘άκρη σ’ άκρη, από χωριό σε χωριό, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση των παλαιών με τη διάθεση, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των νέων, γιατί όλοι εσείς μας δίνετε τη δύναμη αυτή και από όλους εσάς παίρνουμε την ενέργεια της σκέψης μας.

Στόχοι μας είναι, η βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών με σύνεση ορθολογισμό και διαφάνεια, η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, η καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων ώστε να δοθούν προτεραιότητες, η αξιοποίηση ανθρώπων με εμπειρία και γνώση, η αξιοποίηση των νέων τους οποίους καλούμε να ανταποκριθούν και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα παράγει λύσεις, η βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη.

Θέλουμε να ασχοληθούμε με εσάς, τους ανιδιοτελείς πολίτες που ζητάτε λύσεις στα προβλήματά σας, και εμπεριστατωμένες προτάσεις.

Εμείς ξεκάθαρα και ξάστερα είμαστε εδώ, δηλώνουμε παρόντες στο κάλεσμα των καιρών και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Δήμο του Μέλλοντος, αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο στην ανάδειξή του.

Μπορούμε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για το αύριο αυτού του τόπου.

Εμείς ξέρουμε και μπορούμε συνδυάζοντας την εμπειρία τη γνώση και την υπευθυνότητα,

Να διαχειριστούμε ένα Δήμο δύσκολα διαχειρίσιμο σε μια κρίσιμη περίοδο,

Να ανταποκριθούμε στις μεγάλες δυσκολίες της καθημερινότητας,

Να τρέξουμε τον Πολεοδομικό και Χωροταξικό Σχεδιασμό που ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες,

Να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα υποδομής δεκάδων εκατομμυρίων που έχουν ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται,

Δεν είναι εποχές για πειραματισμούς,

Εμείς ζητάμε την εμπιστοσύνη σας,

Ζητάμε να επενδύσετε στο νέο, στο άφθαρτο, στο καθαρό,

Ζητάμε την ένωση των δημιουργικών δυνάμεων όλων σας,

Γιατί τώρα είναι ώρα »Ενότητας με Πορεία στην Ελπίδα και την Ανάπτυξη».

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

 

με το βλέμμα στο μέλλον με ελπίδα για προοπτική με διάθεση δημιουργίας

Άμφισσα 03/11/2014

Παναγιώτης Ταγκαλής

Αντιδήμαρχος Δελφών

http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.