ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης: Η Royal Opera House of London παρουσιάζει : «The Royal Ballet» … Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

  • Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014
από τη Λαμία Times

Η Ωραία Κοιμωμένη 2011JP_01655

 ΤΑ  ROYAL  BALLET  ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

ΤΟ  «ROYAL OPERA HOUSE ΖΩΝΤΑΝΑ CINEMA»

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ:

«Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» TOY Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με τον όμιλο Antenna και το Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden ΤΟΥ Λονδίνου παρουσιάζουν  ζωντανά  ΤΗΝ  Τετάρτη 19  Μαρτίου  ΣΤΗΝ  ΑΙΘΟΥΣΑ  ΤΟΥ  ΘΕΑΤΡΟΥ Δημοτικού Λαμίας  στις  21:15 ΤΗΝ Παράσταση  « Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ »  του PYOTR ILYICH TCHAIKOVSKY .   

Μπαλέτο με πρόλογο και τρεις πράξεις.

Η «Ωραία Κοιμωμένη»  πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1890 και αποτελεί την κορυφή του κλασικού μπαλέτου. Πρόκειται ένα τέλειο σμίξιμο της χορογραφίας του  Μάριους  Πετιπά  και της μουσικής του Τσαϊκόφσκι και μια λαμπρή πρόκληση για κάθε χορευτή επί σκηνής. Είναι ακόμα το έργο-υπογραφή του The Royal Ballet.

Για να τιμήσουν τα 75 α  Γενέθλια ΤΟΥ θιάσου, η Monica Mason και ο Christopher Newton, αναβίωσαν την αξέχαστη παραγωγή του 1946, που επανέφερε τη χορογραφία του Πετιπά, όπως καταγράφηκε από τον régisseur του Αυτοκρατορικού Μπαλέτου Nicholas Sergeyev, σε σενάριο και σκηνοθεσία που δουλεύτηκε από την ίδια τη Ninette de Valois, ιδρύτρια του The Royal Ballet. Με τα εξαίσια σκηνικά του Oliver Messel σε μια υπέροχη ανάπλαση από τον Peter Farmer και πρόσθετες χορογραφίες των Anthony Dowell, Christopher Wheeldon και Frederick Ashton,

Η σημερινή «Ωραία Κοιμωμένη», όχι μόνο συλλαμβάνει το πνεύμα της αρχικής, αλλά αποδεικνύει και ότι είναι ένα ζωντανό έργο για το The Royal Ballet, που αναπτύσσεται και αλλάζει μαζί με τον Θίασο και παράλληλα τιμά το παρελθόν του.

Το καλό θριαμβεύει πάνω στο κακό σ ‘αυτό το εκθαμβωτικά αστραφτερό παραμύθι, όπου η όμορφη πριγκίπισσα Ορόρα, (Sarah Lamb), Πρώτη Μπαλαρίνα του Royal Ballet, αφυπνίζεται από τον ωραίο πρίγκιπα Ντεζιρέ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πρώτος Χορευτής του Royal Ballet Steven McRaeστη σκηνή του Covent Garden. Συνδυάζοντας όλη τη γοητεία και τη δεξιοτεχνία, το πολυαγαπημένο κλασικό μπαλέτο θα μαγέψει το κοινό σε περισσότερες από 1.400 αίθουσες σε 32 χώρες.

Ολόκληρος ο θίασος του Royal Ballet γεμίζει τη σκηνή με χρώμα και ζωντάνια σε μια συναρπαστική παράσταση, ενώ τα μαγευτικά σκηνικά, τα υπέροχα κουστούμια και τα εκπληκτικά εφέ, δημιουργούν ένα ασύγκριτο περιβάλλον. Τα παμπάλαια ερείπια και τα σκοτεινά, ζοφερά δέντρα έρχονται σε αντίθεση με τις χρυσοστόλιστες ολόλαμπρες σκηνές της Βασιλικής Αυλής, σε μια θεαματική σκηνοθεσία. Όλα αυτά συνοδεύονται από την αξέχαστη μουσική του Τσαϊκόφσκι, από τις πιο αγαπημένες μελωδίες όλων των εποχών. Αυτός ο θεμέλιος λίθος του ρεπερτορίου του Royal Balletπεριλαμβάνει αξιομνημόνευτες σκηνές από το φαντασμαγορικό και μαγευτικό Rose Adagio, μέχρι τους ζωηρούς κυνηγετικούς χορούς και το περίφημο βαλς της Ορόρα και του πρίγκιπά της.

Ορχήστρα:  Royal  Opera  Σπίτι

Μουσική:  Πιοτρ  Ίλιτς  Τσαϊκόφσκι

Αρχικά σκηνικά:  Oliver  Messel

Διεύθυνση ορχήστρας:  Valeriy  Ovsyanikov

Χορογραφία:  Marius  Petipa

Συμπληρωματικές χορογραφίες:  Frederick  Ashton Anthony  Dowell Christopher  Wheeldon

Σκηνοθεσία:  Monica  Mason  και  Christopher  Newton  σύμφωνα με τη  Ninette  de  Valois  και τον Nicholas  Sergeyev

Η προπώληση εισιτηρίων άρχισε και γίνεται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντου 17, Λαμία. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22.310-33.325 και 32215. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ για ανέργους, φοιτητές, παιδιά και συλλόγους (για προσέλευση άνω των 20 ατόμων). Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.

LamiaTimes.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.