Χωρίς γιατρό ο «ομφαλός» της Γης

 

 Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 17:25

 Λένα Παρασκευά

Καταγγελία του προέδρου της Τοπικής Ενότητας Δελφών κ. Νίκου Κοντογιάννη.

Χωρίς γιατρό ο «ομφαλός» της Γης
-Το επόμενο δεκαπενθήμερο δεν έχει γιατρό να τους διαθέσει το νοσοκομείο.
– «Καθημερινά η περιοχή έχει 2000 κατοίκους και 5000 επισκέπτες», υποστηρίζει ο καταγγέλλων.
-Έχουμε πρόβλημα με την υποστελέχωση και είναι ενημερωμένοι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, επιβεβαιώνει ο Διοικητής κ. Σταμάτης Δάρρας.
Ο «Ομφαλός της Γης», Η. κορυφαία τουριστικής Περιοχή Της Στερεάς ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΌ ΠΙΟ τις τουριστικές Της χώρας, το μνημείο ποαγκοσμίου ενδιαφέροντος που συρρέουν χιλιάδες τουρίστες για αν δουν κάθε μέρα, απαξιώνεται από την ίδια την Πολιτεία, που αποφάσισε να μην έχει γιατρό η-περιοχή, μέχρι περίπου τα τέλη Μαρτίου, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των Δελφών κ. Νίκος Κοντογιάννης.
Ειδικότερα, εξήγησε ότι το Αγροτικό Ιατρείο των Δελφών τα τελευταία χρόνια είχε δυο παθολόγους που είχαν καθημερινή παρουσία. Τα δυο τελευταία χρόνια, από εποχή διοίκησης της κ. Δήμητρας Καραγεώργου, έμεινε μόνο η μια γιατρός, πάλι με καθημερινή παρουσία. Το τελευταίο διάστημα η γιατρός πηγαίνει στους Δελφούς δυο φορές την εβδομάδα, καθώς πηγαίνει στο Κέντρο Υγεία Λιδωρικίου και στο Κέντρο Υγείας Ιτέας. «Τώρα μας ενημέρωσαν ότι δεν θα έχουμε κανένα γιατρό μέχρι τις 27 Μαρτίου. Είμαστε μια περιοχή όπου ζούμε εδώ καθημερινά 2000 μόνιμοι κάτοικοι και έχουμε κατά μέσο όρο 5000 επισκέπτες σε ημερήσια βάση. Η τουριστική κίνηση δείχνει αυξητικές τάσεις, λαμβανομένων υπόψη των κρατήσεων, ενώ προσδοκούμε και περιμένουμε μεγάλη αύξηση επισκεπτών. Η εικόνα που παρουσιάζουμε στην βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό, είναι τριτοκοσμική, στερώντας από επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής, στοιχειώδη ασφάλεια », τονίζει και ζητεί από όλους τους θεσμικούς φορείς, να φροντίσουν άμεσα την επίλυση του προβλήματος.
Την καταγγελία του κ. Νίκου Κοντογιάννη επιβεβαιώνει πλήρως ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Σταμάτης Δάρρας, υποστηρίζοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν δικαιολογημένα. «Δεν έχουμε κανένα τρόπο να το καλύψουμε. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης. Η περιφέρεια μας ζήτησε με διαδικασία κατεπείγοντος τις προτάσεις μας και απαντήσαμε άμεσα ζητώντας έξι γιατρούς. Ζητάμε παθολόγο ή γενικό ιατρό, ορθοπεδικό, νεφρολόγος για τη Μονάδα και μαιευτήρα για το νοσοκομείο, όπως και δυο παθολόγους ή γενικούς ιατρούς άμεσα για το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου. Πιστεύουμε ότι άμεσα θα βγει η προκήρυξη για επικουρικούς. Αυτό όμως δε μας λύνει το πρόβλημα. Σήμερα Παρασκευή θα επισκεφθώ το διοικητή της ΥΠΕ και θέλω να πιστεύω ότι θα δρομολογηθεί λύση. Για εμάς, μόνο με μόνιμο προσωπικό μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι όλες μας οι πιέσεις, διότι για ένα χρόνο δεν παρατάει ο άλλος το ιατρείο του », τόνισε ο κ. Δάρρας. ενζύμου Να επιλυθεί Πολιτικά ΤΟ Θέμα Αυτο ΠΟΥ συμβαίνει σαμποτάρει ουσιαστικά ΚΑΙ ΤΗΝ καταλυτικά Περιοχή ΚΑΙ ΤΟΝ γενικότερα Ελληνικό Τουρισμό. Έχουν την υποχρέωση άμεσα να το επιλύσουν όλοι οι τοπικοί παράγοντες με προεξάρχουσα τη Βουλευτή κ. Ασπασία Μανδρέκα, της οποίας ο ρόλος είναι ακριβώς αυτός: να επιλύει τα μεγάλα τοπικά προβλήματα που άπτονται των κεντρικών αποφάσεων και της κυβερνητικής πολιτικής. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να συμβάλει και ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Κώστας Παπαθανασίου, ο οποίος είναι μέλος του ΕΟΠΥΥ και υποδιοικητής του ΙΚΑ, δυο θέσεις που αναφέρονται στον κλάδο της υγείας σε εθνικό επίπεδο. Εξάλλου, αμφότεροι οι δυο τοπικοί παράγοντες είναι υποστηρικτές του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από τη στιγμή που αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ. Στην ίδια κατεύθυνση οφείλει να κινηθεί και ο Δήμαρχος Νίκος Φουσέκης, ο οποίος μάλιστα έχει ένα πολύ καλό κύκλο πολιτικών γνωριμιών όλα αυτά τα χρόνια που διοικεί σε διάφορες αιρετές θέσεις του νομού. Μάλιστα, θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο παρεμπιπτόντως, μάλλον έχει ξεχάσει ότι πρέπει και να συνεδριάσει κατά νόμον. Οφείλουν να διεκδικήσουν την επίλυση του θέματος και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες. Ειδικά ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου που είναι βουλευτής μπορεί εύκολα να καταθέσει επερώτηση στη Βουλή με άλλους συναδέλφους του. Όμως και ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, να ενεργοποιήσει τη μητέρα του η οποία επίσης είναι βουλευτής και μάλιστα το Νο 2 τη τάξη, εντός της ΝΔ, αλλά και ανιψιός υπουργού. Όσο για τον κ. Θανάση Γιαννόπουλο και αυτός μπορεί να φτάσει το θέμα στη Βουλή, καθώς είχε διατελέσει υφυπουργός Υγείας.

Lamiastar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.