2η ποδηλατική βόλτα στην Άμφισσα από τους Προσκόπους

 25 Μαρτίου 2014

Η Κοινότητα Ανιχνευτών Άμφισσας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την “Ποδηλατική Βόλτα στην Άμφισσα”. Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Ησαία, την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 11 το πρωί. Η διαδρομή είναι μήκους 7 χιλομέτρων, μέσα στους δρόμους της πόλης, και μπορούν να την πραγματοποιησούν ποδηλάτες οποιασδήποτε ηλικίας.

Στο μέσο της διαδρομής θα γίνει στάση στην πλατεία Κεχαγιά, όπου το κατάστημα “Ποδηλατοδρόμιο” θα προσφέρει χυμούς και νερά στους συμμετέχοντες, ενώ οι μικροί ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ευχάριστα ποδηλατικά παιχνίδια, με τους νικητές να κερδίζουν ποδηλατικά δωράκια από το “Ποδηλατοδρόμιο”!!

Μοναδική προυπόθεση για τους συμμετέχοντες είναι να φέρουν στην αφετηρία κάποιο είδος από τα παρακάτω: Τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικά ρούχα, παιδικά βιβλία ή παιχνίδια, συμμετέχοντας έτσι στην πανελλήνια δράση προσφόρας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων “Ένας σάκκος προσφοράς σε κάθε γειτονιά”.

 

“Ένας σάκκος προσφοράς σε κάθε γειτονιά”

Οι ημέρες των εορτών γίνονται πάντα αφορμή για δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης, όμως οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη, χρειάζονται τη βοήθειά μας καθημερινά. Για τους Προσκόπους κάθε μέρα, κάθε ώρα, είναι ώρα για προσφορά και ανάληψη πρωτοβουλιών σε εθελοντικό επίπεδο.

Έτσι, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων πήρε την πρωτοβουλία να κρατήσει ανοιχτό για όλο το Μάρτιο το σάκο του Αγίου Βασίλη και να μας καλέσει όλους να προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα, βιβλία και παιχνίδια για να τον διατηρήσουμε γεμάτο. Η ιδέα της πανελλήνιας δράσης «Ένας σάκος προσφοράς σε κάθε γειτονιά» δεν είναι άλλη από το να γίνουμε «Αγιοβασίληδες Μάρτη μήνα».

Στόχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων είναι να υπενθυμίσει ότι ο διπλανός μας χρειάζεται τη βοήθειά μας 365 ημέρες το χρόνο, αλλά και να διευκολύνει όσους έχουν διάθεση να προσφέρουν, μιας και λόγω της δραστηριοποίησής του στις γειτονιές, έχει την ευκαιρία να γνωρίζει ποιοι δοκιμάζονται, ποιοι χρειάζονται βοήθεια και ποιοι υποστήριξη για να βοηθήσουν άλλους.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε τοπικά ιδρύματα και φορείς ανά την Ελλάδα, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε γειτονιάς, όμως όσα από αυτά δεν είναι αναγκαία στην περιοχή κάθε Προσκοπικής Εστίας θα δοθούν στους εξής φορείς: – παιδικά ρούχα και παιχνίδια στο Givethekids – παιδικά και εφηβικά βιβλία (όχι εγκυκλοπαίδειες ή σχολικά) στην οργάνωση library4all – ενώ οι ανάγκες για τρόφιμα θα καλυφθούν μέσα από το δίκτυο της οργάνωσης «Μπορούμε»

Στην Άμφισσα μπορεί ο καθένας να φέρει κάτι απο τα παραπάνω είδη, την Κυριακή 30 Μαρτίου στην πλατεία Ησαία, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στην αφετηρία της “Ποδηλατικής Βόλτας”.

 http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.