Aπονομή των βραβείων του Γ’ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας»

26 Μαρτίου 2014

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 στις 19:30 στο Μέγαρο του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών(Σίνα 33 & Δαφνομήλη) ο Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» και η εφημερίδα «Καστελλιώτικα Νέα» σας καλούν στην απονομή των βραβείων του Γ’ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας».

Στόχοι του διαγωνισμού είναι να προβληθεί το έργο του Καστελλιώτη δημιουργού και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο. Ο διαγωνισμός, απευθύνεται σε όσους μετέχουν της ελληνικής παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας χωρίς όριο ηλικίας.

Ως θέμα του Γ’ Διαγωνισμού επιλέχθηκε ο «Καπνός», θέλοντας να αναδείξουμε πτυχές που αφορούν σε αυτό το προϊόν που δέθηκε με την ιστορία του χωριού μας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Διαγωνισμού θα απονεμηθούν τρία βραβεία (πρώτο, δεύτερο, τρίτο), ειδικό βραβείο «Γιώργης Χαλατσάς» και ένδεκα έπαινοι.

Όλα τα παραπάνω διηγήματα (βραβεία, έπαινοι, διακρίσεις) θα δημοσιευθούν είτε στην υπό έκδοση ανθολογία, είτε στον έντυπο, είτε στον ηλεκτρονικό τύπο του Συλλόγου.

Στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν οι συγγραφείς: Δώρα Κασκάλη, Διονύσης Μαρίνος και Μαρία Πετρίτση. Εκ μέρους του Συλλόγου μετείχαν οι Δημήτρης Χαλατσάς και Κώστας Στοφόρος.

Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.